Ingredientul secret pentru găluște delicioase și pufoase. Bunicile noastre îl foloseau mereu

Probabil că cei mai mulți dintre noi își amintesc cu drag de găluștele pe care le mâncam în copilărie. Acum, poate că fiecare am încercat să pregătim chiar noi această rețetă delicioasă, însă am observat imediat că gustul nu seamănă deloc cu cel din copilăria noastră. Ei bine, de vină nu ar fi numai nostalgia, ci faptul că uităm de un ingredient secret pe care mamele și bunicile noastre îl știau!

Untul poate fi perfect pentru găluște / foto: Shutterstock
Untul poate fi perfect pentru găluște / foto: Shutterstock

Găluștele sunt un preparat extrem de popular în bucătăria noastră și probabil că cei mai mulți dintre și-l amintesc cu drag, din copilărie.

Iar acum, după mulți ani, indiferent de cât de pricepuți suntem în bucătărie, probabil că deja am încercat să pregătim găluște chiar noi, însă am observat că gustul acestora nu prea seamănă cu cel pe care ni-l amintim din copilărie. În plus, nici cele de la restaurant nu sunt tocmai precum cele pe care le mâncam acasă, iar acest lucru se datorează unui ingredient special secret!

Cum putem pregăti găluște delicioase acasă

Mai precis, este vorba despre unt, un ingredient folosit astăzi foarte rar pentru găluște, însă care făcea parte din rețeta inițială! Mai precis, pentru a pregăti o supă de găluște ne trebuie o găină, ceapă, 50 de grame de unt, 100 de grame de griș, un ou, sare, cât și pătrunjel verde.

În primul rând, vom începe prin a pune carnea la fiert, iar atunci când începe să clocotească vom adăuga și sarea. Mai departe, trebuie să scăpăm de spuma care s-a format, iar acum va trebui să adăugăm și ceapa. Totul trebuie lăsat la fiert vreme de 3 sau 4 ore, apoi vom scoate carnea și ceapa și vom mai adăuga apă rece.

Pentru a face găluștele, vom freca untul, iar apoi adăugăm oul, sarea și grișul. Atunci când supa noastră clocotește, vom lua o lingură din compoziția de găluște și o vom pune în supă. La final, aceasta va avea un gust simplu, tradițional și foarte delicios! Desigur, o putem servi alături de pătrunjel!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
zodii pixabay jpg
conopida bere jpg
cub horoscop 2 gif
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
Zacusca FOTO Shutterstock jpg
index webp
Horoscop jpg
pexels gustavo fring 4127640 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net