Ce trebuie să știe românii care doresc să plece în Statele Unite? Anunțul important făcut de Marcel Ciolacu

În cursul zilei de joi, 18 aprilie, Premmierul Marcel Ciolacu a cerut românilor să își reînnnoiască vizele pentru Statele Unite. De asemenea, el a mai anunțat și o nouă campanie a guvernului, intitulată „Calificăm România în Programul Visa Waiver”.

Premierul a vorbit despre campania „Calificăm România în Programul Visa Waiver”
Premierul a vorbit despre campania „Calificăm România în Programul Visa Waiver”

Șeful guvernului a cerut, chiar în cursul zilei de astăzi, tuturor românilor care au vize valabile de tip B1, ori B2, să aplice pentru reînnoirea acestora, la fel și cei care au avut vize de acest fel.

„Așa vom atinge acea rată de refuz de maxim de 3% și sunt convins că, mobilizând cât mai mulți români în această campanie, vom călători în Statele Unite de anul viitor fără vize”, a explicat Marcel Ciolacu. De asemenea, a fost anunțat și programul „Califăcm România”, care se va întinde și în luna septembrie.

„Lansăm și campania <Calificăm România> și ne propunem, printr-o analogie cu fotbalul,  să calificăm Romania în programul Visa Waiver, având destinația să călătorim în Statele Unite fără viză! Exista o oportunitate uriașă, valabilă doar până pe 30 septembrie”, a transmis Premierul Marcel Ciolacu, potrivit informațiilor de la adevarul.ro.

Marcel Ciolacu îndeamnă românii să își reînnoiască vizele

Ambasadorul României în Statele Unite, Dan-Andrei Muraru, a vorbit, de asemenea, despre eforturile țării noastre. El speră că la data de 1 octombrie va fi îndeplinit criteriul de a ne afla sub 3% rată de respingere.

„Suntem pe ultima sută de metri, adică până la sfârşitul anului fiscal american, care se termină la 1 octombrie anul acesta, suntem convinşi că va fi îndeplinit criteriul de a fi sub 3% rată de respingere din toate aplicaţiile cetăţenilor români pentru vize în SUA. Ambasada Statelor Unite a acordat anul acesta un număr uriaş de vize, cred că se vor apropia de 50.000, poate 60.000.

Sunt foarte multe aplicaţii venite şi din mediul privat şi din mediul guvernamental şi credem că este o şansă foarte bună. Anul trecut fiscal, care s-a încheiat la 1 octombrie 2023, am fost la o rată de respingere de peste 8%, deci putem să fim anul acesta sub 3%”, a explicat acesta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net