Tot mai mulți români caută destinații de vacanță răcoroase! În țara noastră există un astfel de loc unde se spune că oamenii pot întineri

Canicula care a pus stăpânire pe țara noastră în ultimul timp este tot mai greu de suportat, iar mulți români care poate că urmau să se îndrepte în vacanță către litoral, ori în Grecia, se îndreaptă acum către destinații mai reci, la munte. Iar un astfel de loc are în spate o legendă fascinantă, care spune că oamenii care ajungeau aici chiar puteau întineri.

Locul din România unde se spune că oamenii pot întineri / foto: Shutterstock
Locul din România unde se spune că oamenii pot întineri / foto: Shutterstock

Canicula din ultimul timp i-a făcut pe români sătui de căldură, iar unii turiști care urmau să se îndrepte către litoral, ori prin Grecia și Turcia, doresc acum să își petreagă concediul într-o zonă mai rece. Iar o opțiune perfectă pentru câteva zile răcoroase este Valea Lotrului, din județul Vâlcea. De asemenea, Câmpulung Moldovenesc, oraș situat la poalele Rarăului, este o altă alegere ideală.

Aceste două opțiuni sunt perfecte pentru românii care își doresc o vacanță mai răcoroasă, unde temperaturile din termometre să nu treacă peste pragul de 35 de grade. Iar aceste locuri nu doar că sunt mai reci, dar oferă experiențe de neuitat turiștilor.

Locul unde se spune că oamenii pot întineri

„Au plecat din oraşele mari au venit în zonă să se răcorească. S-au dus la gondolă la 1.200 de metri - răcoare, au intrat la Mânăstria Sihestria Rarăului - răcoare şi, bineînţeles, masivul Rarău la 1.650 de metri – răcoare”, a spus primarul din Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, potrivit jurnalul.ro.

Iar o altă destinație ideală pentru o vacanță răcoroasă este Cheile Moara Dracului, unde temperatura nu trece de 23 de grade Celsius. Mai mult decât atât, există o legendă în acest loc care spune că cei care ajungeau aici puteau întineri. „Avem Moara Dracului, acel defileul absolut grozav în care legenda spune că era o moară în care pietrele măcinau invers făina şi cumva puteai întineri, în ghilimele”, povestește muzeograful Horaţiu Silviu Ilea.

Iar răcoare găsim și în Vâlcea, pe Valea Lotrului, unde temperatura este, din nou, în jurul valorii de 23 de grade. Turiștii care au ajuns în aceste locuri se declară încântați de temperaturile plăcute și de frumusețile din jur.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net