Legea a fost adoptată. Tipurile de centrale de apartament ce vor trebui înlocuite. Ce noi sisteme de încălzire vor fi acceptate

Un proiect prin care se aduc modificări și completări Legii 372/2005, privind performanţa energetică a clădirilor, a fost adoptat de către deputați. Acum, proiectul merge către promulgare, iar românii care au acasă centrale pe gaz trebuie să cunoască schimbările aduse de noul proiect.

Anumite centrale vor trebui să fie înlocuite
Anumite centrale vor trebui să fie înlocuite

Potrivit modificărilor din proiectul adoptat de către deputați, românii care au în apartamente centralele pe gaz trebuie să știe că acestea trebuie înlocuite, dacă nu vor corespunde noilor indici de performanță energetică.

În această situație, românii au la dispoziție mai multe variante. Fie să înlocuiească centralele cu unele descentralizate de alimentare cu energie, ce sunt bazate pe surse regenerabile de energie, fie cogenerare, ori trigenerare, sau, chiar să se racordeze la reţelele urbane de încălzire sau de răcire.

Desigur, mai există și varianta panourilor termice, a centralelor eoliene, a pompelor de căldură, ori orice fel de combinație între astfel de variante. Acest proiect își dorește completarea, cât și modificarea, Legii 372/2005.

Ce trebuie să știe românii care au centrale pe gaz

„Creşterea performanţei energetice a clădirilor prin proiectarea noilor clădiri cu consumuri reduse de energie şi prin reabilitarea termică a clădirilor existente, precum şi informarea corectă a proprietarilor/administratorilor clădirilor prin certificatul de performanţă energetică reprezintă acţiuni de interes public major şi general în contextul economisirii energiei şi al decarbonării în clădiri, al îmbunătăţirii cadrului urban construit şi al protecţiei mediului”, scrie în proiectul legislativ, potrivit stiripesurse.ro.

Potrivit legislației, termenul de clădire este definit ca fiind un ansamblu de spaţii cu funcţiuni precizate. Acestea trebuie să fie delimitate de către elemente ce formează anvelopa clădirii, inclusiv instalațiile aferente și în care energia este folosită cu scopul de a regla climatul interior, pentru a asigura confortul uman.

De asemenea, mai trebuie știut faptul că certificatul de performanţă energetică al unei clădiri este un document în care sunt menționate informații precum cantitatea de emisii echivalent CO². În plus, pentru clădirile existente, în acest certificat sunt incluse și recomandări pentru reducerea consumului de energie, cât și pentru utilizarea mai eficientă a surselor regenerabile de energie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Tom Parker Bowles cu Printul William si Printul Harry la nunta lui Charles cu Camilla   profimedia 0218936184 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
17 ani de la intronizarea preafericitului parinte daniel ca patriarh al bisericii ortodoxe romane 309412 jpeg
ferma dacilor jpg
Doctor medic pacient consultatie FOTO Shutterstock jpg
Județul Galați, grav afectat de inundații FOTO: CJ Galați
eclipsa pixabay jpg
borsec jpg
american venit prima data in romania jpg
dani vancu buncar instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net