Legea pe care toți românii trebuie să o respecte. Este complet interzis la noi în țară

Turiștii trebuie să știe că nu au voie să se scalde în lacurile glaciare din România. Nu doar că riscă să aibă probleme de sănătate, dar pot pune în pericol și habitatul. Apa glaciară adăpostește zeci de specii fragile, tritoni sau pești. Odată cu distrugerea mediului lor de viață se deteriorează și calitatea apei.

Lac glaciar Foto: Facebook
Lac glaciar Foto: Facebook

Scăldatul în lacurile din Munții Retezat, interzis 

Scăldatul în locurile interzise reprezintă pentru unii dintre noi o variantă de a scăpa de temperaturile caniculare, în pofida pericolului major la care se expun. De exemplu, în lacurile glaciare din Munții Retezat scăldatul este strict interzis fie că ești localnic, fie că ești turist venit să admire peisajul.

Cu toate acestea, adepții principiului regulile sunt făcute să fie încălcate nu s-au abținut și au făcut o baie în lacurile respective. Mai mult decât atât au postat grozăviile și pe rețelele de socializare. Iar reacțiile au fost împărțite, în mare parte internauții au condamnat atitudinea turiștilor aventurieri.

Apele reci pot afecta organismul 

Sărim peste partea legală și subliniem faptul că este important ca turiștii să cunoască și câteva aspecte medicale. Scăldatul în lacurile glaciare reprezintă o provocare și pentru cei mai buni înotători. Asta din cauza apelor reci care pot afecta organismul, de la răceli ușoare până la cazuri mai grave precum infarctul.

Odată clarificate aceste aspecte, scăldatul este interzis și din motive ecologice. Echilibrul natural din zona Retezat poate tulburat din cauza indiferenței turiștilor. Mai multe detalii au oferit reprezentanții administrației Parcului Național Retezat, care speră în același timp ca astfel de gesturi să nu se mai repete.

Scăldatul este interzis și din motive ecologice

Orice „sesiune” de scăldat afectează ecosistemul lacurilor. Apa glaciară adăpostește zeci de specii fragile, tritoni sau pești. Odată cu distrugerea mediului lor de viață se deteriorează și calitatea apei.

„Lacurile din Parcul Național Retezat sunt protejate datorită faptului că sunt habitate fragile. Aceste lacuri reprezintă “acasă” pentru multe viețuitoare: de la tritoni, până la larvele de insecte și alte specii microscopice care, prin activitatea lor, mențin calitatea bună a apelor”, a transmis administrația din Parcul Național Retezat, potrivit adevarul.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Felipe și Regina Letizia la dineul de gală de la Roma, Italia, în rochie de la un brand de masă   profimedia 0945642160 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
insulina jpeg
Padure din viitoarea Centura Verde Bucuresti Ilfov foto Centura Verde jpeg
Sens giratoriu FOTO Shutterstock jpg
Șofer la volan  Foto Pixabay jpg
inchisoare medievala jpg
profesor jpg
daniel david ubb fb jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net