Legumele se strică pe tarabele din piețe, iar cămările gospodinelor sunt goale: «E jale!»

Ultima actualizare:

În piețe, munți de legume zac pe tarabele comercianților, iar produsele riscă să se strice, căci oamenii nu se înghesuie să cumpere. Producătorii au fost nevoiți să crească prețurile din cauza creșterii prețurilor la energie, astfel că cetățenii nu-și mai permit să cumpere legume proaspete. 

Producătorii de legume așteaptă clienți FOTO Ionela Stănilă
Producătorii de legume așteaptă clienți FOTO Ionela Stănilă

O vânzătoare din piața Orizont a declarat că cel mai mare competitor al micilor comercianți sunt hipermarket-urile care cumpără cantități mari și își pot permite să vândă la prețuri mai mici. De asemenea giganții lanțurilor de magazine de tip supermarket importă fructe și legume din afară, iar clienții le preferă pe acestea deoarece sunt mai ieftine, chiar adeseori nu au gustul și aroma specifice. 

Nu rata nici: Masa de Paște golește portofelul: «Te ia groaza dacă mergi la piață»

„Ce să vă spun? E jale! Acum câțiva ani vindeam tone de legume într-o săptămână în sezonul conservelor și al murăturilor, acum oamenii vin și iau cu bucata. Doi dovlecei, un kilogram de cartofi, doi, trei morcovi. Este o situație cruntă! Nimeni nu-și mai permite să facă provizii. Au mai fost câteva gospodine curajoase care s-au încumetat să cumpere 10 kilograme de vinete, ardei, ceapă, dar astea sunt rarități...”, a declarat femeia pentru Adevarul.ro

Citește și: Julia Fox face piața dezbrăcată! Motivul bizar pentru care a mers la cumpărături în lenjerie intimă

Comercianta a declarat că din 1991 nu a mai avut parte de un an atât de nefast ca acesta. 

«Sunt și foarte multe magazine, la fiecare pas găsești unul. Nu mai spun de supermarketuri. Au tot felul de oferte și oamenii se bucură, iau de acolo că e mai ieftin. Dar nu știu că la piață chiar găsești o legumă care are gust. Eu aduc marfă doar de la producători locali: din Giurgiu, Teleorman, Ialomița, dar, uitați-vă, stau cu ele pe tarabă până se strică”, a mai adăugat vânzătoarea pentru sursa citată. 

Citește toată știrea pe Adevarul.ro

image
image
image
image
image
image
MANCAREA  finlandeza jpg
carrefour cumparaturi cos plin LM 12 20 2007 2 40 49 PM 3504x2336b jpg
robot Bard jpg
euroins despagubiri rca png
amanda bine bine jpg
shutterstock 1772911847 jpg