Ligia Deca, ministrul educației, a anunțat când încep înscrierile la creşă şi grădiniţă în 2024

Pentru mulți părinți, momentul înscrierii copiilor în creșe și grădinițe este unul crucial, marcând începutul unei noi etape în viața micuților lor. În anul 2024, acest proces va fi reglementat de un calendar stabilit de Ministerul Educației, iar Ligia Deca a făcut publice detaliile acestuia.

Ligia Deca. Foto: arhiva.
Ligia Deca. Foto: arhiva.

În conformitate cu anunțul oficial al ministrului Educației, Ligia Deca, procesul de înscriere va începe cu reînscrierea copiilor care frecventează deja creșa sau grădinița în anul școlar în curs, între 20 și 24 mai. Această primă etapă este crucială pentru a asigura continuitatea pentru cei mici care sunt deja înscriși în instituția respectivă.

Prima etapă de înscriere pentru noi aplicații, pe baza celor trei opțiuni exprimate de către părinți, va avea loc între 27 mai și 14 iunie. Acest interval de timp oferă oportunitatea părinților de a-și exprima preferințele și de a solicita înscrierea copiilor în creșele și grădinițele dorite.

După încheierea primei etape de înscriere, pe 14 iunie, vor fi afișate listele copiilor înscriși și locurile libere disponibile în urma acestei prime runde de selecție.

Când va avea loc cea de-a doua etapă de înscriere

Cea de-a doua etapă de înscriere va avea loc între 17 iunie și 5 iulie, perioadă în care se vor ocupa locurile rămase libere după prima rundă de selecție. Această etapă reprezintă o altă șansă pentru părinții care nu și-au putut înscrie copiii în prima fază sau care își doresc să schimbe opțiunile inițiale.

Ultima etapă a procesului de înscriere, cea de ajustări, va avea loc între 19 și 29 august. Aici vor fi înscriși copiii care nu au fost încă acceptați în creșe și grădinițe și care nu au participat la primele două etape de înscriere.

Pe 30 august, vor fi afișate listele finale ale copiilor înscriși și numărul de locuri libere disponibile după finalizarea procesului de ajustări.

Este important ca părinții să fie atenți la calendarul și la etapele stabilite pentru înscrierea copiilor lor în creșe și grădinițe în anul 2024. Informațiile detaliate vor fi disponibile pe site-ul Ministerului Educației după publicarea oficială în Monitorul Oficial a metodologiei și a calendarului de înscriere.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
drum expres foto gds jpg
image
image
image
image
image
image
ceai de busuioc in ceasca transparenta jpg
medic_consult medical_shutterstock 158366573 jpg
index webp
mana maicii domnului jpg
gravida jpg
bani jpeg
wave 5255593 1280 jpg
vreme furtuna png
image
actualitate.net
image
actualitate.net