Litoralul românesc va fi luat cu asalt în acest weekend. Câte persoane o să se ducă la mare de Rusalii și care vor fi cele mai aglomerate stațiuni

Minivacanța de Rusalii aduce un val masiv de turiști pe litoralul românesc, transformând stațiunile de pe malul Mării Negre în destinații foarte căutate pentru relaxare și distracție.

Litoral. Foto: arhiva.
Litoral. Foto: arhiva.

Previziuni: peste 80.000 de turiști vor ajunge în acest weekend pe litoralul românesc

Weekendul prelungit al Rusalilor se anunță a fi unul aglomerat pe litoralul românesc, cu aproximativ 80.000 de turiști care vor popula stațiunile Mamaia și Eforie Nord, conform estimărilor știrileprotv. Mulți dintre aceștia vor opta pentru sejururi de 3-4 nopți, iar gradul de ocupare al hotelurilor și pensiunilor se va ridica probabil peste 70-75%.

Prețurile pentru cazare reflectă cererea mare din această perioadă. În Mamaia, o cameră dublă la un hotel de 3 stele costă în medie 167 de lei pe noapte, în timp ce la un hotel de 4 stele prețul poate ajunge până la 229 de lei. La Eforie Nord, tarifele încep de la 136 de lei pentru o noapte la un hotel de 3 stele și pot urca până la 642 de lei pentru un hotel de 4 stele cu demipensiune.

Infrastructura de pe plajă

Pentru a face față valului mare de turiști, administratorii plajelor sunt pregătiți să suplimenteze numărul de șezlonguri disponibile. În mod normal, o plajă are aproximativ o mie de șezlonguri, însă în perioadele de vârf, cum este minivacanța de Rusalii, numărul acestora poate crește semnificativ, ajungând la 1200 - 1300 de șezlonguri.

Avem în mod normal o mie de șezlonguri și pentru perioada aceea de vârf de sezon în momentul în care vin familii și vor să stea împreună putem avea șezlonguri suplimentare. Ajungem la 1200 – 1300”, a explicat Lucian Marcu, manager de plajă.

Stațiuni aglomerate

Cele mai aglomerate stațiuni vor fi Mamaia și Eforie Nord, urmate de Neptun și Olimp, unde turiștii vor găsi diverse opțiuni de cazare, restaurante, baruri și activități recreative pentru toate gusturile.

Minivacanța de Rusalii promite să fie un moment de relaxare și distracție pentru mii de turiști care vor să profite de vremea frumoasă și de atmosfera vibrantă de pe litoralul românesc. Cu toate că aglomerația va fi semnificativă, stațiunile sunt pregătite să ofere oaspeților o experiență de neuitat în acest weekend prelungit.

image
image
image
image
image
image
ceapa cartofi jpg
lavanda 1 jpg
telefon jpg
mancare de fasole verde jpeg
Cartofi prajiti Foto shutterstock 782040517 jpg
femeie vara rochie inflorata shutterstock 77805982 jpeg
reguli noi aeroport jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net