Locul de parcare din București care costă cât un apartament cu 2 camere

Tot mai mulți bucureșteni sunt în căutarea unui loc de parcare, iar prețurile la care au ajuns acestea deja au urcat la sume astronomice. Desigur, mai există și opțiunea de a închiria un loc de parcare, însă această variantă vine cu propriile ei cheltuieli, deloc neglijabile.

Locurile de parcare sunt mai scumpe ca oricând / foto: IStock
Locurile de parcare sunt mai scumpe ca oricând / foto: IStock

O scurtă plimbare prin București, mai ales prin ansamblurile rezidențiale, ne va arăta că majoritatea șoferilor din Capitală au exact aceeași problemă: caută un loc de parcare. Potrivit informațiilor oferite de către cei de la observatornews.ro, prețurile acestora deja au crescut semnificativ, trecând ușor peste 10.000 de euro. Cu toate acestea, indiferent de preț, locurile de parcare continuă să se vândă ca pâinea caldă.

De exemplu, într-un bloc din Sectorul 4 au fost scoase la vânzare nu mai puțin de 113 locuri de parcare. La acest moment, deja au mai rămas disponibile doar 17 dintre acestea! Iar prețurile cerute de către proprietari nu au fost deloc unele neglijabile! Pentru un loc de parcare suprateran, unii șoferi au fost nevoiți să scoată din buzunar suma de 13.500 de euro, în timp ce pentru un loc subteran, prețurile au ajuns chiar și la 20.000 de euro, pentru parcările supraetajate.

Iar motivul pentru aceste prețuri uriașe este faptul că parcările de reședință sunt deja pline. În Sectorul 4, spre exemplu, din cele 55.000 de locuri de parcare nu mai există niciunul disponibil. Iar pe lista de așteptare sunt deja peste 8.000 de oameni.

Locul de parcare care costă cât un apartament

În Capitală există undeva în jur de 200.000 de locuri de parcare de reședință, în condițiile în care în oraș sunt aproximativ 2 milioane de mașini. „Sunt zone destul de aglomerate, unde oamenii aşteaptă şi câţiva ani, 3-4 ani pentru un loc de parcare”, a spus Alex Tudor, director general adjunct ADP Sector 2, conform sursei citate.

Cei care doresc să închirieze un loc de parcare trebuie să plătească undeva în jur de 45 de euro pe lună. Prețurile de vânzare au crescut masiv în ultima perioadă, ajungând lejer la 14.000 de euro. Ba chiar, într-unul dintre cele mai scumpe ansambluri din Capitală, un loc de parcare se vinde cu același preț precum un apartament de 2 camere: 60.000 de euro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
miri  foto   Shutterstock jpg
cancer jpg
Regele Frederik si Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (1) jpg
enescu jpg
image png
eyes 1850812 1280 jpg
pensii png
shutterstock 2232363859 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net