Lumea medicală, lovită de o mare tragedie! A murit „medicul copiilor”, pediatrul care a salvat mii de vieți

Ne-a părăsit o figură emblematică a medicinei pediatrice, cunoscut afectuos drept 'medicul copiilor! Prof. Dr. Nicolae Miu a încetat din viață la venerabila vârstă de 81 de ani.

Prof. Dr. Nicolae Miu a încetat din viață la venerabila vârstă de 81 de ani / foto: Pixabay
Prof. Dr. Nicolae Miu a încetat din viață la venerabila vârstă de 81 de ani / foto: Pixabay

„Medicul Copiilor” a murit la Cluj-Napoca, după o existență marcată de o dedicare neclintită față de sănătatea celor mici, unde a fost martor și artizan al vindecării multor cazuri critice.

Cariera sa extinsă în domeniul medical a fost sinonimă cu o devotare necondiționată față de binele pediatric, fiind un far călăuzitor în tratarea afecțiunilor complexe ale copilăriei.

Universitatea de Medicină din Cluj-Napoca și-a exprimat regretul față de decesul lui Nicolae Miu

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a exprimat un profund regret la auzul acestei vești dureroase, rememorând cu venerație contribuțiile semnificative ale Prof. Dr. Nicolae Miu, adesea referit la ca „medicul copiilor”.

„Printr-o carieră de invidiat, Prof. Dr. Nicolae Miu, expert în pediatrie, gastroenterologie și hepatologie, diabet și boli de nutriție, a consacrat fiecare clipă sănătății infantile.

A tratat cu succes cazuri dificile, a autorat lucrări de pionierat în România, a fost la timona Facultății de Medicină din cadrul universității noastre, a contribuit la edificarea unui nou corp de clădire la Clinica de Pediatrie II din Cluj-Napoca și a fost unul dintre fondatorii Clinicii de Nefrologie, Dializă și Toxicologie Pediatrică, alături de Dr. Aurel Bizo.

Cu o dedicație, profesionalism și angajament exemplare, în calitatea sa de prorector didactic al UMF 'Iuliu Hațieganu', decan și profesor, Prof. Dr. Nicolae Miu a fost un mentor și un ghid pentru nenumărate generații de studenți și rezidenți, veghind cu pasiune și afecțiune asupra sănătății celor mai tineri pacienți, fiind un veritabil maestru al artei medicale clujene.

A contribuit direct crearea prestigiului universității

Prezența sa în sânul comunității academice a fost o onoare. Prestigiul de care se bucură astăzi școala medicală clujeană este, în mare parte, rezultatul eforturilor și angajamentului său. Îi suntem recunoscători și îi vom purta eternă gratitudine.

Cu un spirit cultivat și rafinat, Prof. Dr. Nicolae Miu a incarnat idealul unei prezențe intelectuale de excepție și va rămâne mereu o lumină strălucitoare în inimile celor norocoși să-l fi cunoscut.

Cu profundă tristețe, colectivitatea academică a UMF 'Iuliu Hațieganu' își exprimă condoleanțele către familia îndurerată,' a fost mesajul transmis de Universitatea de Medicină și Farmacie 'Iuliu Hațieganu' din Cluj-Napoca."

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net