A murit o mare actriță. Ana Ofelia Murguia, vocea personajului Coco de la Disney, s-a stins din viață la vârsta de 90 de ani

Lumea filmului este în doliu! Actrița mexicană care a dat viață străbunicii Mama Coco în indrăgita animație Disney Pixar „Coco”, Ana Ofelia Murguía, s-a stins din viață la vârsta de 90 de ani. Regretată artistă a câștigat în 2011 un premiu special Golden Ariel.

Ana Ofelia Murguía a murit la vârsta de 90 de ani / Foto: Colaj captură video
Ana Ofelia Murguía a murit la vârsta de 90 de ani / Foto: Colaj captură video

Ana Ofelia Murguía, actriţa mexicană care fost vocea personajului titular din filmul „Coco”, produs de Disney şi Pixar, s-a stins din viață duminică, 31 decembrie, la vârsta de 90 de ani. Vestea a fost dată de Institutul Naţional de Arte Frumoase şi Literatură din Mexic, pe rețelele de socializare.

„Cu profundă tristețe regretăm moartea sensibilă a actriței principale Ana Ofelia Murguía, care a făcut parte din distribuția stabilă a Companiei Naționale de Teatru din Mexic și a cărei carieră artistică a fost vitală pentru artele spectacolului din Mexic”, a transmis instituția pe X (fostul Twitter).

Născută în Mexico City, în 1933, Ana Ofelia Murguía a studiat actoria la Şcoala Naţională de Artă Teatrală din Mexic. Primul ei rol a fost în piesa „Trial By Fire”, în anul 1954, iar primul rol pe micile ecrane a fot în filmul „Transit”, în 1964. A câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar la premiile Ariel, cele mai importante premii de actorie din Mexic, în 1979, 1986 şi 1996 pentru filme precum „La Reina de la Noche”.

Actrița a primit premiul Golden Ariel

A fost nominalizată de alte trei ori pentru cea mai bună actriţă în rol secundar şi deţine recordul de nominalizări la categoria cea mai bună actriţă fără victorie, fiind nominalizată de cinci ori.

Ana Ofelia Murguía a oferit nu doar vocea, ci și emoțiile autentice ale personajului Mama Coco în filmul din 2017, care urmăreşte un băieţel care trece pe tărâmul morţilor în timpul sărbătorii mexicane Día de los Muertos şi descoperă un secret de familie. „Coco”, produs de Disney şi Pixar, a câştigat două premii Oscar, pentru cel mai bun film de animaţie şi pentru cel mai bun cântec original pentru „Remember Me“, pe care Murguía îl cântă la finalul filmului în duet cu Miguel, strănepotul lui Coco.

De asemenea, în anul 2011, actrița a primit premiul Golden Ariel,  pentru întreaga ei activitate în lumea filmului, onorând o carieră impresionantă care a acoperit peste 40 de ani în scenă, film și televiziune. Înainte de rolul ei din filmul de animaţie premiat cu Oscar, Murguía era cunoscută în Mexic şi a jucat peste 100 de roluri de răufăcătoare pe scenă, în film şi televiziune, de-a lungul a şapte decenii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
florin piersic  jpg
gabriela cristea cozonaci jpg
banner emily burghelea png
 Claudia Pavel alias Cream (49 de ani) s-a întors în țară cu ocazia sărbătorilor de Paște
horia căciulescu jpeg
emily ratajkowski metgala2024 profimedia jpg
image png
jeannieb smaller jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net