Made in Romania. Kaufland a primit o amendă uriașă, după ce șeful IPJ Vaslui a venit cu mașina de Poliție la cumpărături

În septembrie 2022, Manuel Nacu, fost inspector-șef al al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui, și-a dat demisia. Acest lucru s-a întâmplat după ce au apărut în spațiul public două filmări care îl surprindeau pe acesta, în timpul liber, cu mașina poliției la cumpărături. La acea vreme, reprezentanți ai Inspectoratului General al Poliției Române au anunțat verificări.

Kaufland a primit amendă, după ce au apărut imagini cu un polițist în spațiul public. Foto: arhiva
Kaufland a primit amendă, după ce au apărut imagini cu un polițist în spațiul public. Foto: arhiva

Șef al Poliției, surprins la cumpărături cu mașina de serviciu

În filmările apărute în spațiul public, în august 2022, Manuel Nacu a fost văzut în parcarea a două supermarketuri din Huși coborând dintr-o Dacie Duster, mașina Poliției, pe care acesta nu avea voie să o folosească decât în interes de serviciu.

Se pare că prima filmare a fost făcută de un bărbat venit la cumpărături, în parcarea magazinului. În aceasta, polițistul apare îmbrăcat în pantaloni scurți și tricou, o ținută care arăta că era în timpul liber. În mână avea o sacoșă și este văzut cum urcă la volanul mașinii.

Cea de-a doua filmare a fost realizată de camera de supraveghere a magazinului Kaufland, iar în spațiul public au apărut capturi făcute cu un telefon mobil.

Polițistul și-a dat demisia

De data aceasta, Manuel Nacu nu mai era singur. El este văzut, pe filmare, cum coboară din mașina de poliție alături de soție și merg la cumpărături. 

În urma acestor două filmări, Manuel Nacu a luat decizia, în septembrie anul trecut, să demisioneze.

De ce a fost amendat supermarketul

Kaufland a reclamat incidentul la Autoritatea de supraveghere. Însă, comisarul-șef s-a adresat, în schimb, companiei Kaufland, reclamând scurgerea înregistrării în spațiul public. 

„Investigația a fost demarată ca urmare a unei notificări de încălcare a securității datelor care a fost transmisă de operator în baza dispozițiilor art. 33 din Regulamentul (UE) 2016/679. Astfel, operatorul Kaufland România SCS a fost sesizat de o persoană vizată asupra faptului că o înregistrare video ce conținea imagini cu persoana sa din parcarea unuia dintre magazinele deținute de acest lanț comercial a apărut pe pagina web a unui ziar local”, au precizat oficialii Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDC).

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

image
image
image
image
image
image
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net