„Mamaia” a fost detronată. În ce stațiune preferă românii să-și facă vacanța

Noua vedetă a litoralului românesc este Eforie Nord, iar acest lucru nu ar trebui să surprindă. Există câteva explicații prin care s-a ajuns aici, pe care le vom prezenta mai jos.

Eforie Nord a devinit cea mai căutată stațiune de pe litoral Foto: Facebook
Eforie Nord a devinit cea mai căutată stațiune de pe litoral Foto: Facebook

Eforie Nord, cea mai căutată stațiune

 Începutul torid de săptămână a făcut ca staţiunile de la mare să fie cele mai căutate de români. Cum este şi cazul Eforie Nord. Stațiunea are un grad de ocupare de 85%, aglomerație care se vede la terase, pe plajă sau în parcul acvatic.

Mamaia pierde aproximativ 20 de procente din turiştii care se cazau în staţiune în anii trecuți, în timp ce Eforie Nord conduce, în acest sezon, topul staţiunilor preferate, fiind principala opţiune de vacanţă, mai ales a familiilor cu copii datorită unităţilor de cazare în regim all inclusive din staţiune, arată o analiză comparativă a evoluţiei rezervărilor în staţiunile autohtone de la Marea Neagră.

Motivele pentru care sunt mulți turiști în Eforie Nord 

O altă explicație este creșterea impresionantă a numărului locurilor de cazare din stațiunea care a ajuns la nivelul celor din Mamaia. „Acum 10 ani, Eforie nord avea 12.000 – 13.000 de locuri de cazare, acum are 21.000. Mamaia a rămas cam la aceleași cifre, 23.000 – 24.000”, spune Ionuț Nedea, CEO LitoralulRomanesc.ro.

Dacă am face o actualizare la zi, s-ar putea să găsim peste 22.000 de locuri de cazare în Eforie, deci stațiunea a ajuns la fel de mare ca Mamaia.

Despre Eforie Nord

 Stațiunea Eforie Nord a fost fondată de Ioan Movilă în anul 1899, ridicând un hotel cu numele „Băile Movila” și tot acesta a reușit să construiască rapid mai multe clădiri, crescând capacitatea și încurajând astfel turiștii să vină pe litoral pentru a-și petrece vacanțele.

În timp, Eforie Nord s-a dezolvat rapid, infrastructura fiind una deosebită, faleze frumos amenajate cu pomi, drumuri asfaltate și acces facil spre plajă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
Fundătura Ponorului  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) JPG
Bani castig FOTO Shutterstock jpg
cimitir animale jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net