Ascensiunea rapidă a lui Marcel Ciolacu, noul premier al României. Cum a ajuns să ocupe această funcție

Ultima actualizare:

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a desemnat pe Marcel Cioloacă pentru funcția de premier al României. Ciolacu a fost votat președinte al PSD în luna august a anului 2020 și a fost ales șef al Camerei Deputaților din noiembrie 2021.

Iohannis l-a desemnat pe Marcel Cioloacă pentru funcția de premier al României. Foto: Click.
Iohannis l-a desemnat pe Marcel Cioloacă pentru funcția de premier al României. Foto: Click.

Prima funcție publică deținută: prefect interimar

Marcel Ciolacu s-a născut pe 28 noiembrie 1967, în Buzău. Acesta este un politician român, care ocupă în prezent funcția de președinte al Partidului Social Democrat. De asemenea, el ocupă din data de 23 noiembrie 2021 funcția de președinte al Camerei Deputaților. De profesie jurist, Ciolacu s-a specializat ulterior în administrație publică locală, finalizând o serie de programe educaționale postuniversitare.

Prima funcție publică deținută de acesta a fost cea de prefect interimar, în noiembrie–decembrie 2005, după care a devenit, pe rând, director al Urbis Serv și viceprimar al municipiului Buzău

Când și-a început Ciolacu cariera politică

Ciolacu și-a început cariera politică în anul 1996 când a fost ales vicepreședinte al Organizației de Tineret PSD Buzău, funcție pe care a ocupat-o până în anul 2000. Ulterior, pentru următorii 10 ani, acesta a ocupat funcția de vicepreședinte al Organizației Municipale PSD Buzău și vicepreședinte al Organizației Județene PSD Buzău, scriu cei de la Adevărul.

Este fiul unui militar de carieră

Este fiul unui militar de carieră, comandorul în retragere Ion Ciolacu, aviator decorat cu Emblema de Onoare a Forțelor Aeriene. 

Absolvent al Facultății de Drept a Universității Ecologice din București

Conform CV-ului afișat pe site-ul Camerei Deputaților, Ciolacu a absolvit în 1995 Facultatea de Drept a Universității Ecologice din București, cu toate că respectiva facultate a primit autorizare provizorie în mai 1995.

De asemenea, între 2008 și 2009 a urmat un curs de perfecționare în domeniul securității și apărării naționale la Colegiul Național de Apărare din București, catalogat de presă drept „fabrică de diplome pentru politicieni”.

Între 2010 și 2012 a urmat un masterat în managementul sectorului public la Școala Națională de Studii Politice și Administrative. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net