Mesajul sfâșietor al mamei adolescentei ucise în Grădina Botanică din Craiova. „Îți vom purta amintirea în inimile noastre mereu!”

Ultima actualizare:

Fata de 14 ani, Meliss L., care a fost ucisă de tânărul de 17 ani, Alexandru, în Grădina Botanică din Craiova, a încercat să se salveze, fugind și strigând după ajutor. Însă, a fost în zadar. Trupul neînsuflețit al adolescentei a fost ridicat de părinți de la morga Spitalului Filantropia și dus la o capelă din centrul orașului. Tânăra urmează să fie înmormântată joi, 29 iunie 2023, în jurul orei 12.00. Mama îndurerată a fetei a transmis un mesaj sfâșietor.

Mesajul sfâșietor al mamei Melissei / Foto: Facebook
Mesajul sfâșietor al mamei Melissei / Foto: Facebook

Mesajul mamei fetei ucise

Trupul neînsuflețit al fetei ucise a fost ridicat de părinți de la morga Spitalului Filantropia. Meliss L., care tocmai susținuse Evaluarea Națională, a fost dusă la o capelă din centrul orașului și urmează să fie înmormântată joi. Anunțul a fost făcut chiar de mama adolescentei:

În urma tragicului eveniment petrecut ieri, în Grădina Botanică, îngerașul nostru scump se află, din această după-amiază, la Capela Bisericii Sf. Spiridon (în spatele Farmaciei 3F). Melis, eroul nostru, ai fost o lumină blândă în viețile noastre, un înger care ne-a adus bucurie și iubire necondiționată. Îți vom purta amintirea în inimile noastre mereu! Dumnezeu să aibă grijă de sufletul tău prețios!“, este mesajul transmis de mama fetei, Ana Maria Lungu, publicat pe pagina sa personală de Facebook, potrivit Adevărul.ro.

Tânărul înjunghiat alături de Meliss are nevoie de sânge

Emanuel Bădică, tânărul de 20 de ani înjunghiat alături de Meliss, este în continuare în stare gravă şi are nevoie de transfuzii de sânge, astfel că a fost lansat un apel pentru donare de sânge. Este internat în continuare în secția ATI, la Spitalul de Urgență.

Emi, cum îi spun prietenii, a ajuns la spital cu multiple plăgi înjunghiate la nivelul zonei cervicale, torace și abdomen. Tânărul a pierdut peste 4 litri de sânge, așa că are nevoie de cât mai mulți donatori. Primii care au făcut apel pentru donarea de sânge au fot elevii de la Colegiul Național Carol I din Craiova.

Bădică Emanuel, absolvent al Colegiului National "Carol l", promoția 2022 (clasa a XII a A, mate info, bilingv-engleza) are nevoie de ajutorul nostru! Din nefericire, el este victima incidentului din Gradina Botanica, de marți, 27.06.2023 si este internat la ATI, Spitalul Județean nr. 1! Cei care pot dona sânge, indiferent de grupa sanguina, sunt rugați să meargă la Spitalul nr.1 și să specifice numele *BĂDICĂ EMANUEL! Vă mulțumim!", au transmis elevii pe paginile lor de socializare, conform sursei menționate.

Declarația agresorului 

Mario Alexandru, criminalul din Grădina Botanică / Foto: Facebook
Mario Alexandru, criminalul din Grădina Botanică / Foto: Facebook

Mario Alexandru Fojică s-a întâlnit cu o patrulă de Poliție Locală, când se îndrepta spre ieșirea din spate a parcului public, imediat după comiterea faptei. Polițiștii locali le-au relatat colegilor de la Poliția Dolj despre întâlnirea cu băiatul care le-a spus că pleacă spre casă. Echipajele au fugit spre zona indicată de polițiștii locali și l-au prins pe Mario Alexandru Fojică în doar câteva minute, urmând ca toată noaptea să fie audiat.

Am crezut că l-am omorât și fata era martor, văzuse totul“, a spus senin tânărul. Totodată, acesta a susținut că nu îi cunoștea pe cei doi, iar atunci când ar fi trecut pe lângă ei, moment în care tânărul Emi i-ar fi reproșat că s-a uitat ciudat la prietena lui, s-au certat și - spune criminalul - Emi i-ar fi dat o palmă. Mario a povestit apoi cum s-ar fi depărtat câțiva pași. „Mi-am pus mănuși, o mască și am scos maceta din rucsac“, a fost prima sa declarație. Ulterior, spun surse judiciare, el nu ar mai fi vrut să scrie în declarație tot ce relatase.   

Cine este Mario Alexandru Făjică

Mario Alexandru Fojică, elev în vârstă de 17 ani la Colegiul Naţional Militar Tudor Vladimirescu din Craiova, este fiul șefului de post din localitatea doljeană Calopăr. Apropiații spun că părinți au investit mult în educația sa, pentru a-l putea vedea în uniforma militară, însă băiatul avea deseori devieri de comportament și era agresiv.

Elevul, în vârstă de 17 ani, a fost admis în anul 2020 şi se afla în vacanţa de vară. Pe parcursul celor trei ani de studii în instituţia noastră, elevul a avut rezultate bune la învăţătură, a absolvit ultimul an de studii, respectiv clasa a XI-a, cu media 7,67, nefiind înregistrat cu abateri disciplinare grave. A fost declarat apt în urma testărilor psihologice desfăşurate în cadrul proceselor de selecţie, conform baremelor în vigoare pentru admiterea în învăţământul militar liceal“, a transmis Colegiul Militar.   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
padure pixabay jpg
furtuna Italia tren  jpeg
parfum_shutterstock 1498408832 jpg
zone depromenada in cucuresti calea victoriei jpeg
Femeie bolnava in pat - eutanasiere - ingrijire FOTO Shutterstock
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net