Metoda prin care românii care locuiesc la bloc pot economisi bani. Nu vor mai plăti impozit dacă îndeplinesc o singură condiție

Românii care stau la bloc ar putea să nu mai fie obligați să plătească impozit pe locuință, dacă îndeplinesc o condiție esențială. Click! îți spune dacă te afli printre ei.

Locuitorii de la bloc ar putea să nu mai plătească impozit / foto: arhiva
Locuitorii de la bloc ar putea să nu mai plătească impozit / foto: arhiva

Așadar, pentru a primi această facilitate fiscală importantă, trebuie, împreună cu vecinii să anvelopați blocurile pe cont propriu. Aceasta este hotârârea consiliului local din Drobeta Turnu Severin, dată în urmă cu patru ani.

Și, deși măsura a avut foarte mult succes, nici unul nu a beneficiat de scutire. Motivul este simplu. Lucrările trebuie musai realizate cu o firmă specializată, ceea ce ar creşte exponenţial costurile.

Anvelopările făcute de firme private costă foarte mult

Chiar și așa, pentru a face acest lucru, oamenii ar avea mai apoi nevoie de o grămadă de documemente. Dacă lucrarea ar fi fost făcută de o firmă specializată, aşa cum prevede hotărârea de Consiliu Local din Drobeta Turnu Severin, costurile ar fi fost aproape duble.

Pentru anveloparea unui bloc, acestea ar putea ajunge la un milion de euro, sume pe care locuitorii de la bloc nu au cum să le aibă la dispoziției.

Totuși, acum, în sezonul rece, cei care şi-au anvelopat locuinţele spun că beneficiile se resimt, mai ales în privinţa facturilor, deși impozitul tot îl plătesc.

Lucrările de creștere a performanței energetice pot consta în: izolarea termică a pereților exteriori; înlocuirea ferestrelor și a ușilor exterioare existente, termo-hidroizolarea terasei, lucrări de refacere a finisajelor anvelopei, scrie a3.

Locuitorii de la bloc ar putea plăti o amendă imensă dacă nu își pun repartitoare până în decembrie

Locuitorii de la bloc care sunt racordați la sistemele centralizate de încălzire sunt obligați prin lege să-și monteze repartitoare de căldură pentru a măsura consumul de energie termică. Contoarele trebuie montate până pe 31 decembrie 2023.

„Cu ajutorul sistemelor tehnice de stabilire a consumurilor individuale de energie termică, cu citire de la distanță, veți plăti exact cât consumați! În imobilele de tip condominiu și în clădirile mixte racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică sau dotate cu o sursă centrală de încălzire sau de răcire este obligatorie montarea contoarelor individuale până la 31 decembrie 2023 pentru individualizarea consumurilor de energie pentru încălzire/răcire și apă caldă la nivelul fiecărui apartament sau spațiu cu altă destinație decât cea de locuit.

Prin contorizarea individuală se poate realiza o economie de energie și, implicit, o reducere a cuantumului facturii. Comisia Europeană a identificat în contorizarea individuală un potențial de 15-30% de economisire a energiei, reducere a costurilor și diminuare a emisiilor de CO2. Fiecare proprietar plătește consumul aferent apartamentului său și cota-parte din consumul comun, evidențiate în nota de consum individual pusă la dispoziție lunar de firma autorizată de ANRE”, anunță ANRE.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Top 3 beneficii de a instala automate de reciclare a ambalajelor daca ai un magazin jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net