Veste teribilă pentru românii care locuiesc la bloc. Întreținerea va fi cu 50% mai scumpă

Specialișii ANM au emis o prognoză alarmantă, anunțând o tranziție bruscă de la temperaturi de vară la iarnă în luna decembrie. Cu această schimbare radicală a vremii, se așteaptă nu doar primele ninsori, ci și o creștere semnificativă a facturilor la întreținere pentru proprietarii de apartamente.

Se anunță o creștere semnificativă a facturilor la întreținere. / Foto: arhiva.
Se anunță o creștere semnificativă a facturilor la întreținere. / Foto: arhiva.

Radu Opaina, președintele Federației Asociațiilor de Proprietari din România (FAPR) și fost director al RADET, atrage atenția asupra acestei creșteri estimate, care este de aproximativ 50%. Cu alte cuvinte, chiar dacă prețul gigacaloriei nu s-a majorat, costurile asociate întreținerii vor aduce un șoc financiar pentru mulți locatari.

Cauzele creșterii facturilor

Una dintre cauzele majore ale acestei creșteri semnificative a facturilor la întreținere este instalarea repartitoarelor în blocurile de locuințe. Opaina susține că această măsură poate duce la dublarea sumelor plătite de majoritatea locatarilor și consideră că repartitoarele nu sunt eficiente.

Deși acestea ar trebui să ofere o modalitate mai echitabilă de distribuire a costurilor de încălzire, Opaina avertizează că aceste dispozitive nu sunt contoare adevărate, ci termometre menite să regleze temperatura în locuințe. Acest aspect poate crea discrepanțe semnificative între cantitatea de căldură consumată și suma plătită de fiecare locatar.

Realitatea versus dezinformarea

Opaina acuză autoritățile și instituțiile de stat de dezinformare și propagandă comercială mincinoasă în ceea ce privește instalarea repartitoarelor. El susține că mulți dintre cei care își exprimă opinii în spațiul public nu au citit legea și nu sunt conștienți de condițiile prevăzute de aceasta.

În opinia sa, în această problemă a repartitoarelor, legea nu este respectată în totalitate, ceea ce duce la confuzie și frustrare în rândul locatarilor.

Necesitatea informării corecte

Pentru a evita surprizele neplăcute în facturile la întreținere și pentru a înțelege cu adevărat costurile asociate încălzirii locuințelor, proprietarii sunt îndemnați să se informeze corect și să ceară explicații detaliate de la asociațiile lor de proprietari. Este crucial ca fiecare locatar să știe drepturile și responsabilitățile sale în acest context, pentru a face față cu înțelepciune și informare schimbărilor bruște ale vremii și facturilor la întreținere.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net