Trucurile banale care îți micșorează factura la curent. Dacă le aplici, vei plăti mai puțin lună de lună

Ultima actualizare:

Facturile mari sunt coșmarul multor oamenii lună de lună. Deși prețurile explodează, noi putem găsi metode prin care factura de la energie să fie tot mai mică. Tot ce trebuie să faci este aă aplici aceste trucuri banale!

Factura curent energie electrica FOTO Shutterstock jpg

Trucurile banale care îți micșorează factura la curent

Ai grijă la electrocasnice

Este deja cunoscut faptul că aparatele electrocasnice consumă foarte multă energie, în special cele din bucătărie. Ei bine, în acest sens ai putea să găsești metode alternative pentru a nu le mai folosi zilnic. De pildă, încearcă să încălzești mâncarea la cuptorul cu microunde, în detrimentul cuptorului tradițional. Așa vei avea un preparat cald într-un timp mai scurt. Dacă ai mașină de spălat vase, încearcă să o folosești numai atunci când chiar este necesar. Mai mult, dacă poți folosește mixerul mai rar și înlocuiește-l cu un tel. De asemenea, încearcă să eviți uscătorul de păr, mai ales în sezonul cald, și lasăți părul să se usuce în mod natural.

Folosește capacul la gătit

Atunci când prepari mâncare pe aragaz încearcă să folosești vase cu capac. Aceste mențin căldură, iar mâncarea se va găti mai rapid. În plus, utilizează vase cu un fund gros, întrucât conduc căldura mai bine, iar preparatele vor fi gata într-un timp mai scurt. 

Dă drumul la aerul condiționat mai rar

Vara aerul condiționat poate fi sfânt însă știm că acesta consum foarte multă energie. Ei bine, în loc să pornești mereu acest aparat, pe timpul zilei poți să închizi ferestrele și să tragi draperiile. Este recomandat să ai draperii opace, care să oprească razele soarelui să pătrundă în casă. Seara, deschide geamurile și lasă aerul răcoros să circule. Așa vei economisi mai multă energie.

Izolează casa

O casă izolată menține răcoarea pe timpul verii, și căldura pe timpul iernii. În acest fel în sezonul rece nu vei fi nevoit să pornești caloriferele constant și în casă vei menține o temperatură constantă.

Folosește becuri cu LED

Becurile cu LED folosesc cu cel puțin 75 % mai puțină energie și durează de 25 de ori mai mult decât cele cu incandescență. Acestea reduc costurile de întreținere, așa că este bine să le folosești.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
padure pixabay jpg
furtuna Italia tren  jpeg
parfum_shutterstock 1498408832 jpg
zone depromenada in cucuresti calea victoriei jpeg
Femeie bolnava in pat - eutanasiere - ingrijire FOTO Shutterstock
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net