Pune un bol cu oțet în frigider și vezi ce se întâmplă: soluția genială la o problemă comună

De multe ori frigiderul poate căpăta un miros neplăcut, iar oricât de mult te-ai strădui nu poți scăpa de el. Tocmai de aceea, noi îți venim în ajutor cu cele mai simple și eficiente metode prin care poți să scapi de mirosul din frigider.

Cum să scapi de mirosul neplăcut din frigider Foto: Shutterstock
Cum să scapi de mirosul neplăcut din frigider Foto: Shutterstock

Oțetul este eficient la curățarea frigiderului

Cu ajutorul oțetului poți scăpa de mirosul neplăcut. Cum să faci acest lucru? Fă o soluție din puțin oțet cu bicarbonat de sodiu și apă călduță, apoi curăță bine interiorul aparatului electrocasnic.

Sfaturi pentru a evita mirosurile neplăcute

În cazul în care se varsă un lichid, acesta trebuie curățat imediat, altfel se va usca, va genera un miros urât și va fi mai dificil de îndepărtat pata. Alimentele precum ceapa sau usturoiul emană un miros foarte puternic, așa că este recomandat să le acoperiți cu folie de argint sau folie alimentară. Dacă nu sunt acoperite, mirosul se va răspândi în tot frigiderul. Din același motiv, este recomandabil să acoperiți orice resturi de mâncare pe care doriți să le păstrați.

Alte trucuri la care să apelați

Dacă, în ciuda tuturor eforturilor, frigiderul încă emană un miros neplăcut, încercați aceste sfaturi: tăiați o lămâie în jumătate și înfigeți câteva cuișoare în pulpa ei, puneți un pahar de suc de lămâie în frigider, puneți o ceașcă sau un pahar de cafea măcinată în frigider. De asemenea, zațul de cafea elimină mirosul neplăcut, puneți o farfurie cu pâine veche, puneți un bol cu bicarbonat de sodiu, se pune o bucată de cărbune, se pune o bilă mare de pesmet înmuiat în oțet, înmoaie vată în extract de vanilie și las-o peste noapte în frigider.

O altă metodă care te poate ajuta în acest sens este cea cu boabe de ovăz. Mai exact, poți pune în frigider un bol cu boabe de ovăz și să îl lași acolo până când mirosul a dispărut.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
iepure paste istock jpg
furnici jpg
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
Slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din București 16 aprilie 2023 FOTO Inquam Photos Alexandru Busca  (3) jpg
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net