Transpirația picioarelor îți dă bătăi de cap? Folosește aceste trucuri naturale pentru a scăpa de mirosurile neplăcute

Transpirația picioarelor este un fenomen natural și normal, dar atunci când este excesivă, poate fi deosebit de neplăcută, mai ales atunci când duce la apariția unor mirosuri neplăcute. Aceste sfaturi simple vă vor fi de mare folos!

De ce transpiră excesiv picioarele
De ce transpiră excesiv picioarele

De ce transpiră excesiv picioarele

Vara este nevoie să acordăm o atenție deosebită picioarelor. Pe lângă faptul că trebuie să ne asigurăm că sunt mereu hidratate și fine, transpirația este o problemă ce ne poate da bătăi de cap. Este icomodă, provoacă mirosuri neplăcute și poate duce chiar la probleme mai serioase precum micozele. Totuși, există și persoane care suferă de transpirație excesivă și care au nevoie de îngrijire deosebită pe tot parcursul anului.

Potrivit Societății Internaționale de Hiperhidroză, aproximativ 5% din oamenii din întreaga lume - adică 367 de milioane de persoane - se confruntă cu probleme legate de transpirația extremă, adică cu hiperhidroza. Pur și simplu, glandele sudoripare rămân activate pentru perioade mai lungi de timp și asta provoacă transpirație excesivă. Cei cu hiperhidroză plantară, în special, se confruntă adesea cu probleme precum încercarea de a-și menține încălțămintea uscată pe parcursul zilei, mirosurile neplăcute sau ciuperca unghiilor. 

În astfel de cazuri, dar și în cazurile în care vreți pur și simplu pe timpul verii să aveți picioare fresh, este indicat să mențineți o igienă zilnică corespunzătoare. Pe lângă asta puteți folosi și mici trucuri care vă vor da un boost de împrospătare.

Remediile împotriva transpirației picioarelor
Remediile împotriva transpirației picioarelor

Remediile împotriva transpirației picioarelor

Primul este poate cel mai cunoscut: oțetul de cidru. Medicul dermatolog Mariano Busso explică faptul că acesta are proprietăți astringente, ajută la echilibrarea pH-ului, reduce dimensiunea glandelor sudoripare și are efecte antibacteriene. El recomandă să vă înmuiați picioarele timp de 15-20 de minute într-un amestec de apă și oțet.

Al doilea ingredient pe care trebuie să-l încercați este sarea epsom, cunoscută și sub numele de sulfat de magneziu. Dr. Busso recomandă să vă înmuiați picioarele în apă caldă cu această sare, cunoscută că reduce stresul, inflamația și simptomele anumitor afecțiuni ale pielii.

De asemenea, mai puteți folosi și ceaiul negru. „Taninul din acest ceai ajută la reducerea transpirației", explică medicul. Îl puteți folosi de câteva ori pe săptămână, înmuindu-vă picioarele în apă cu de ceai negru. Toate acestea sunt soluții naturale și puțin costisitoare care vă pot ajuta să combateți transpirația picioarelor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop saptamanal shutterstock 1677373537 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
horoscop 17 martie webp
Zodii jpg
reteta oua umplute sorin bontea jpg
copii jpg
horoscop shutterstock jpg
"Este important să ne păstrăm aspectul proaspăt și luminos, chiar dacă suntem într-un mediu relaxat și confortabil", spune specialistul
image
actualitate.net
image
actualitate.net