Ce să faci ca să nu mai ai călcâiele crăpate. Top 6 cele mai bune remedii pentru această afecțiune

Este posibil să atenuați crăpăturile călcâilor cu remedii casnice, inclusiv balsamuri, miere și exfoliere. Dar dacă călcâiele tale sunt crăpate grav sau aveți diabet, doar un medic vă poate recomanda alt tratament. Călcâiele crăpate sunt o problemă comună a picioarelor. În urma unui sondaj a reieșit că, 20% dintre adulții din Statele Unite au pielea crăpată a picioarelor. Acest lucru poate apărea atât la adulți, cât și la copii și pare să afecteze femeile mai des decât bărbații.

 Nu tratați singur călcâiele crăpate dacă sunt cauzate de o afecțiune medicală. Foto: Click.
Nu tratați singur călcâiele crăpate dacă sunt cauzate de o afecțiune medicală. Foto: Click.

Pentru majoritatea oamenilor, a avea călcâie crăpate nu este grav. Poate provoca disconfort atunci când mergi desculț. În unele cazuri, crăpăturile în călcâie pot deveni foarte adânci și pot provoca durere. Citiți mai departe pentru a afla despre cele mai bune remedii la domiciliu pentru tratarea șcălcâielor crăpate. 

1. Balsamuri pentru călcâi sau creme hidratante groase

Prima linie de tratament pentru călcâiele crăpate este utilizarea unui balsam special pentru această zonă a piciorului. Aceste balsamuri conțin ingrediente pentru hidratarea, înmuierea și exfolierea pielii moarte. Trebuie să conțină din următoarele ingrediente:

- uree (Flexitol Heel Balm)
- acid salicilic (Kerasal)
- alfa-hidroxiacizi (amlactina)
- izomerat de zaharide

Puteți găsi aceste balsamuri pentru călcâie la orice farmacie. Unele balsamuri pentru călcâi pot provoca usturimi sau iritații minore. Asta este normal. Consultați-vă medicul dacă balsamul continuă să vă deranjeze sau provoacă reacții severe. Cazurile severe de călcâie crăpate pot necesita un balsam pe bază de rețetă sau o cremă cu steroizi pentru a ajuta la reducerea inflamației și ameliorarea mâncărimii.

2. Înmuiați și exfoliați picioarele

Pielea din jurul călcâielor crăpate este adesea mai groasă și mai uscată decât restul pielii. Această piele tinde să se despartă atunci când aplicați presiune. Înmuierea și hidratarea picioarelor vă poate ajuta în acest sens. Iată câteva sfaturi:

- Ține-ți picioarele în apă călduță, cu săpun, până la 20 de minute.
- Folosiți o piatră ponce pentru a îndepărta orice piele tare și groasă.
- Uscați-vă ușor picioarele.
- Aplicați un balsam pentru călcâi sau o cremă hidratantă groasă pe zona afectată.
- Evitați să vă frecați picioarele când sunt uscate. Acest lucru crește riscul de deteriorare a pielii.

3. Bandaj lichid

De asemenea, puteți aplica bandaj lichid pe crăpături pentru a sigila rana și a preveni infecțiile sau crăpăturile ulterioare. Acest produs vine sub formă de spray, ceea ce înseamnă că vă puteți descurca ziua fără să vă faceți griji că bandajul se desprinde. Bandajul lichid este o opțiune bună pentru tratarea fisurilor profunde ale călcâiului care pot sângera.

Aplicați bandaj lichid pe pielea curată și uscată. Pe măsură ce fisura se vindecă, stratul este forțat să ajungă la suprafața pielii. Puteți cumpăra acest produs fără prescripție medicală de la o farmacie.

4. Miere

Mierea poate funcționa ca un remediu natural pentru călcâiele crăpate. Potrivit unei surse de încredere din 2012, mierea are proprietăți antimicrobiene și antibacteriene. Cercetările arată că mierea poate ajuta la vindecarea și curățarea rănilor și la hidratarea pielii. Puteți folosi mierea ca exfoliant pentru picioare după o înmuiere sau o puteți aplica ca mască pentru picioare peste noapte.

5. Ulei de cocos

Uleiul de cocos este adesea recomandat pentru pielea uscată, eczeme și psoriazis. Vă poate ajuta pielea să rețină umiditatea. Utilizarea uleiului de cocos după o înmuiere a picioarelor ar putea fi și o opțiune bună. 

6. Alte remedii naturiste

Există multe alte remedii de casă pentru călcâiele crăpate, deși niciunul nu s-a dovedit că tratează în mod specific călcâiele crăpate. Majoritatea ingredientelor se concentrează pe hidratarea și catifelarea pielii.

Acestea includ:

- oțet, pentru un picior înmuiat
- ulei de măsline sau vegetal, pentru hidratare
- unt de shea, pentru hidratare
- piure de banane, pentru hidratare
- ceară de parafină, pentru a sigila umezeala
- fulgi de ovaz amestecati cu ulei, pentru exfoliere

Atenție! Nu tratați singur călcâiele crăpate dacă sunt cauzate de o afecțiune medicală. Poate fi necesar un tratament special de la un podiatru (medic de picior). Cazurile severe de călcâie crăpate ar trebui, de asemenea, evaluate de un podiatru, indiferent de istoricul dumneavoastră medical. Medicul vă va sugera cel mai bun tratament pentru situația dumneavoastră, scriu cei de la Healthline.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
protest studenti gaza 2 768x576 jpeg
statie de metrou pixabay jpg
fabrica pexels jpg
cluj napoca panorama foto shutterstock
printesa marie eleonore si parintii ei captura video (2) jpg
cimpanzeu valencia jpg
Bloc apartament fatada Bucuresti locuinta FOTO Shutterstock
bani pensie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net