5 remedii naturiste pentru călcâie uscate. Tratamente simple care îți vor hidrata pielea crăpată

Astăzi îți prezentăm 5 remedii naturiste care fac minuni dacă ai niște călcâie uscate și crăpate. Aceste tratamente simple și la îndemâna oricui te ajută să scapi de această problemă, care se poate agrava în timp, dacă nu iei măsuri.

5 remedii naturiste pentru călcâie uscate. Sursă foto: Unsplash

Atunci când ai niște călcâie crăpate și uscate, această problemă de sănătate se poate agrava. Poți ajunge chiar să te incomodeze la mers, iar zona afectată să devină dureroasă. Din fericire, există niște remedii naturiste pentru călcâie uscate. Încearcă-le și vor face minuni în această situație.

Citește și: Ce se întâmplă dacă pui coajă de lămâie pe călcâie? Vei face și tu asta

Cele mai bune remedii pentru călcâie crăpate și uscate 

Dacă vrei să scapi de această problemă incomodă. ai la îndemână mai multe variante. Ca să poți folosi o piatră ponce ca să mai cureți din pielea moartă și îngroșată din zona afectată, trebuie întâi să înmoi foarte bine tălpile. Iată 5 remedii naturiste pentru călcâie uscate și crăpate, care nu dau greș.

Pune niște apă caldă într-un lighean și toarnă în ea sare grunjoasă, zeamă de lămâie, glicerină și apă de trandafiri. Stai 20-30 de minute cu picioarele în acest amestec, apoi folosește o piatră ponce ca să cureți pielea uscată.

Iată și: Uită de problema călcâielor crăpate!

Se amestecă apoi o linguriță de glicerină nediluată, o linguriță cu zeamă de lămâie și o linguriță cu apă de trandafiri. Se unge bine zona afectată, apoi se țin picioarele în niște șosete peste noapte, ca să acționeze mai bine.

Dimineața, spală bine tălpile cu niște apă călduță. Atenție totuși! Dacă ai niște crăpături adânci, zeama de lămâie îți poate provoca senzația de usturime. Acest tratament naturist se repetă timp de câteva zile.

Poți ține picioarele într-un lighean cu apă caldă, bicarbonat de sodiu și puțin oțet. Apoi folosește un dispozitiv abraziv ca să iei din pielea moartă. La final, poți folosi ulei vegetal, seu de oaie, untură de rață, de gâscă sau de porc, dar să nu fie sărată. Se unge bine zona afectată, apoi se bagă picioarele în niște pungi și în șosete și se țin așa pe timpul nopții.

A treia variantă este cu o pulpă de banană coaptă. Se aplică pe zona afectată, se lasă timp de 10-15 minute să acționeze și apoi se clătește piciorul cu apă caldă.

Uite și: Trucuri de frumusețe cu bicarbonat de sodiu

Poți lua și niște ceară de parafină, pe care să o amesteci cu ulei de muștar sau ulei de cocos. Se încălzește într-un vas, până când ceara se topește și ajunge la temperatura camerei. Se ung bine picioarele, se țin noaptea în șosete și se spală foarte bine a doua zi dimineață.

Cel de-al cincilea remediu naturist pentru călcâie crăpate și uscate este mierea. Se topește o ceașcă plină într-o jumătate de găleată de apă caldă. Se țin picioarele la înmuiat timp de 20-30 de minute, apoi se freacă ușor călcâiele cu piatra ponce.

Citește și: 5 remedii naturale pentru călcâie

Care sunt principalele cauze ale călcâielor crăpate

În primul rând totul pornește de la modul în care îți alegi încălțămintea. Dacă este una nepotrivită, poate să apară călcâiele uscate și crăpate. Persoanele care stau mult în încălțăminte cu tocuri sau petrec mult timp încălțate, stând în picioare, acestea trebuie să curețe constant călcâiele și să hidrateze această zonă. Poți freca călcâiele cu o felie de lămâie sau poți utiliza o cremă hidratantă.

De asemenea, dacă nu te hidratezi corespunzător, poate apărea pielea uscată și crăpată atât pe picioare, cât și pe mâini. Dacă vrei să acționezi mai ușor, găsești și la farmacie ciorapi cu efect exfoliant.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
image
actualitate.net
image
actualitate.net