Cât vor trebui să scoată românii din buzunare pentru o locuință cu două camere

Anul 2024 aduce cu sine vești înspăimântătoare pentru proprietarii de apartamente, mașini, terenuri și locuri de parcare din România. O majorare de 13,8% în impozite este preconizată, conform prevederilor Codului Fiscal, marcând cea mai semnificativă creștere raportată în ultimii ani. Această schimbare fiscală va afecta buzunarele românilor, care vor fi nevoiți să plătească taxe mai mari pentru proprietățile lor, indiferent de mărimea acestora.

În 2024 vom plăti impozite mai mari. Foto: Click.
În 2024 vom plăti impozite mai mari. Foto: Click.

Impozitele pentru locuințe

Pentru proprietarii de apartamente, această creștere se traduce într-o povară financiară semnificativă. De exemplu, pentru o garsonieră în București, impozitul anual se va ridica la 164 de lei, în comparație cu 144 de lei cât este în prezent. Pentru apartamentele cu două camere, impozitul se va majora la 220 de lei pe an, iar pentru cele cu trei camere, la 330 de lei.

Impozitele pentru mașini

Șoferii care dețin autoturisme cu o capacitate cilindrică de până la 1.600 cm cubi vor plăti aproximativ 60 de lei, în timp ce proprietarii de autoturisme cu o capacitate de 2.000 cm cubi vor scoate din buzunar 250 de lei pe an. Această schimbare va pune presiune asupra posesorilor de mașini și va crește costurile deținerii unui autovehicul.

Impozitele pentru locuri de parcare

Chiar și locurile de parcare vor fi mai costisitoare în 2024, cu prețuri atingând 700 de lei în centrul Bucureștiului și oprindu-se la 350 de lei în periferie. Această majorare va afecta în special locuitorii orașelor mari, care se bazează pe transportul privat pentru mobilitatea lor zilnică.

Schimbările în politicile fiscale din 2024 vor pune o presiune considerabilă asupra românilor obișnuiți, afectându-le bugetele și puterea de cumpărare. Creșterea impozitelor pentru proprietăți, mașini și locuri de parcare va necesita o ajustare a cheltuielilor și o mai mare atenție în gestionarea resurselor financiare. Fiecare proprietar și șofer va trebui să se pregătească pentru aceste modificări și să își adapteze bugetul pentru a face față noilor cerințe fiscale din 2024.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
Fundătura Ponorului  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) JPG
Bani castig FOTO Shutterstock jpg
cimitir animale jpg
pensie jpeg
cuie jpg
serghei mizil 0 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net