O parte dintre români ar putea avea un impozit majorat de la 16% la 50%. Vezi dacă te numeri printre ei

Nu a fost de ajuns că au fost introduse noi taxe. Se pare că, Ministerul Finanţelor mai pregăteşte şi impozite crescute substanţial pentru o o parte dintre români. Acestea vor fi majorate de la 16% la 50%.

Ministerul Finanţelor mai pregăteşte şi impozite crescute substanţial. Foto: Click.
Ministerul Finanţelor mai pregăteşte şi impozite crescute substanţial. Foto: Click.

Cine sunt românii care ar putea avea de plătit un impozit mult mai mare

Ce categorie de români ar putea fi afectate de acest proiect și vor fi nevoiți să plătească un impozit mult mai mare? Este vorba despre persoanele la care inspectorii fiscali vor găsi, în urma controalelor, venituri pe care nu le pot justifica. Ele ar putea avea de plătit un impozit mai mare, de la 16% la 50%, potrivit unui proiect de OG aflat acum în lucru la Ministerul Finanțelor.  

Pentru a se aplica, proiectul de ordonanţă de urgenţă, care încă nu este asumat public de către Executiv, trebuie să apară în transparență decizională, să fie adoptat și apoi oficializat.

Veniturile care nu pot fi justificate vor fi taxate pe măsură

Un proiect de OG aflat acum în lucru la Ministerul Finanțelor include mai multe măsuri fiscal. Una dintre acestea este mărirea impozitului pentru veniturile care nu pot fi justificate.

"Orice venituri constatate de organele fiscale, în condițiile Codului de procedură fiscală, a căror sursă nu a fost identificată se impun cu o cotă de 50% aplicată asupra bazei impozabile ajustate. 

Prin decizia de impunere organele fiscale vor stabili cuantumul impozitului și al accesoriilor", scrie în documentul citat, în condițiile în care cota este acum de doar 16%, scriu cei de la avocatnet.ro.

Ce mai trebuie făcut pentru a putea fi aplicat acest proiect

Nu suntem atât de departe până când acest proiect care îi va afecta pe mulți români o să poată să fie aplicat. Mai exact, pentru a se putea aplica, acest proiect de OG trebuie publicat în dezbatere publică, adoptat de Executiv și publicat în Monitorul Oficial.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net