Metoda simplă prin care prin care poți face bani, muncind 1 oră, 2 pe lună. Ce este un venit pasiv

Bogdan Dinu, un expert renumit în educație financiară, a fost invitatul emisiunii iThink găzduită de Iusti Fudulu pe Antena 3 CNN, unde a discutat în detaliu despre cum putem obține venituri pasive lunare și despre investițiile sigure care aduc profituri garantate.

Ce trebuie să faci pentru a avea lunar un venit pasiv / foto: arhiva
Ce trebuie să faci pentru a avea lunar un venit pasiv / foto: arhiva

În cadrul emisiunii, Dinu a subliniat importanța distincției între gestionarea banilor din perspectiva venitului și a economisirii.

„Este esențial să înțelegem diferența între a administra bugetul astfel încât să nu cheltuim tot până la finalul lunii și a investi banii economisiți.

Gestionarea bugetului înseamnă să controlăm cheltuielile, dar investiția este acea parte a banilor economisiți care trebuie pusă la lucru pentru a genera venituri suplimentare. Ideal ar fi ca acești bani să fie investiți, pentru că în 10-15 ani acele investiții pot începe să producă venituri pasive sau semi-pasive,” a explicat Dinu.

Ce însemna venitul pasiv, de fapt

Veniturile pasive, conform specialistului, sunt acele venituri pentru care nu trebuie să depunem un efort zilnic intens de 8-10 ore. Un exemplu clar de venit pasiv este închirierea unui apartament.

„Deși presupune un efort inițial de a găsi și pregăti apartamentul, și poate un efort minim periodic pentru a gestiona schimbările de chiriași, timpul necesar lunar pentru această activitate este de una-două ore. Este o muncă minimă comparativ cu beneficiile aduse,” a menționat Dinu.

Un alt exemplu de venit pasiv este investiția la bursă, unde putem câștiga dividende sau putem obține profituri din vânzarea acțiunilor la un preț mai mare decât cel de achiziție.

„Există diverse metode de a investi, dar ideal ar fi să avem o sursă de venit din investiții. Este important să nu ne bazăm exclusiv pe veniturile din salariu, ci să ne diversificăm sursele de venit,” a adăugat expertul.

În concluzie, Bogdan Dinu a evidențiat că pentru a ne asigura un viitor financiar stabil, trebuie să învățăm să investim inteligent banii economisiți. Astfel, în timp, aceștia pot genera venituri pasive care să ne asigure independența financiară. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Momente controversate la festivalul Beach Please de la Costinești cu Wiz Khalifa și Andrew Tate Colaj
image
image
image
image
image
image
Bangkok jpeg
crima vaslui autor jpg
Sfantul Ilie jpeg
Dr  Vlad Ciurea jpeg
crima braila stomatolog jpg
canicula jpg
front restaurant 1 jpg
cantareata imn america jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net