Cât a putut să scoată din buzunar o turistă, pentru un piure și două aripioare, la o terasă din Eforie! Femeia s-a plâns pe internet

Cine vrea să mănânce pe litoralul românesc trebuie să se pregătească financiar. Turiștii spun că prețurile au luat-o razna. O femeie s-a plâns pe un grup de Facebook că pentru un piure a scos din buzunar peste 25 de lei, iar pentru două aripioare aproape 18 lei. Prețul pentru cazare și acela este piperat, acesta diferă în funcție de condiții, apropierea de plajă, dimensiunea camerei și alte aspecte.

Prețuri tot mai ridicate pe litoralul românesc Foto: Facebook
Prețuri tot mai ridicate pe litoralul românesc Foto: Facebook

Cât a costat prânzul (piure și aripioare la ceaun) în Eforie Nord 

Turista a scris că a mers în Eforie Nord împreună cu familia sa, iar pentru 280 de grame de piure a scos din buzunar 25.20 de lei. Nici puiul nu a fost mai ieftin. Pentru două aripioare la ceaun care au cântărit 125 de grame, aceasta a plătit 17.50 de lei. La un simplu calcul, prânzul a costat-o pe turistă 42.7 lei. 

„Nu fac reclamă negativă, mâncarea nu a fost rea, m-a șocat doar prețul piureului. M-a tentat să-l dau înapoi, dar îi era foame fetei și era prea cald să caut altceva. În alte părți sunt prețuri mai ok. Cred că se termină era autoservirilor, dacă o țin tot așa cu prețurile”, a scris femeia pe un grup de Facebook.

Cât costă un mic-dejun american pe litoralul nostru 

De exemplu, pentru un platou care conține și două ouă gătite ochiuri, un turist poate plăti chiar și 45,5 lei. Este vorba despre un mic-dejun american, care conține și bacon, cârnați cabanos, cașcaval pane, roșii, ciuperci sote, cartofi prăjiți și pâine toast. Platoul are o greutate de 550 de grame.

O omletă rustică, compusă din trei ouă, șuncă presată, cabanos, roșie, ardei, ciuperci și mozzarela costă 31,5 lei, porția având 300 de grame. De altfel, o porție de 250 de grame de omletă din trei ouă, șuncă presată și mozzarela costă 29,5 lei.

Cât te costă să mănânci în Grecia 

Un român mutat pe insula Thassos descrie un prânz pentru două persoane, tradițional grecesc, pentru care a dat o sumă ce în România îți este insuficientă să te saturi și singur, să nu mai vorbim de două persoane. „Niște prieteni ne-au invitat la răcoare, la Neromilos, lângă Theologos. Și până au venit, am mâncat romantic niște miel la cuptor minunat, cu usturoi. Și un bougiourdi care nu arată ca în alte locuri însă este extrem de gustos și echilibrat. Apă, cartofi, bougiourdi, pâinea și mielul – 31 euro”, este postarea lui Dan Adrian Drăgan, pe forum-ul Thassos

Ce prețuri se cer în România pentru cazări 

Prețul pentru cazarea la hotel diferă, în funcție de condiții, apropierea de plajă, dimensiunea camerei și alte aspecte. Au fost cazuri în care românii au fost extrem de mulțumiți de cazări de 200 de lei, dar și altele în care nici cu mai bine de 700 de lei nu au găsit ceva decent.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net