Ministerul Muncii a făcut anunțul așteptat de milioane de români. Află și tu când vor intra pe card pensiile majorate

Ministerul Muncii a făcut anunțul așteptat de milioane de români: pensiile majorate vor intra pe card în ianuarie 2024 conform unui program bine stabilit. Cu o creștere de 13,8% începând cu 1 ianuarie, această majorare reprezintă un pas semnificativ pentru îmbunătățirea condițiilor de viață ale pensionarilor.

Bani. Foto: arhiva.
Bani. Foto: arhiva.

Potrivit Ministerului Muncii, plata efectivă către beneficiari va începe încă din 5 ianuarie 2024, cu sumele virate către Poșta Română pe 4 ianuarie 2024. Această măsură vizează eficientizarea procesului de distribuire a pensiilor, asigurându-se că acestea ajung la beneficiari în cel mai scurt timp posibil.

Iată cum se desfășoară calendarul plăților pensiilor în luna ianuarie 2024

Calendarul plățiilor pensilor în luna ianuarie 2024 este următorul:

4 ianuarie 2024: Suma totală a pensiilor este transmisă către Poșta Română.

5 ianuarie 2024: La această dată va începe distribuirea pensiilor la domiciliul beneficiarilor. Acest pas asigură o modalitate rapidă și eficientă de a aduce veniturile în casele pensionarilor.

11-12 ianuarie 2024: Plata pe card a pensiilor se realizează în această perioadă. Este momentul în care majorările vor deveni vizibile în conturile beneficiarilor.

Ministerul Muncii a informat că deschiderea de credite de la Ministerul Finanțelor pentru plata pensiilor în luna ianuarie 2024 s-a realizat din 29 decembrie 2023, cu utilizarea creditelor începând cu data de 3 ianuarie 2024. Această abordare asigură acoperirea necesarului financiar în concordanță cu aprobările Guvernului.

Guvernanții subliniază că această majorare de 13,8% este doar începutul

Guvernanții subliniază că această majorare de 13,8% este doar începutul, menționând că adevărata creștere va fi resimțită în luna septembrie, odată cu recalcularea veniturilor conform noii legi a pensiilor. Acest proces va aduce creșteri semnificative pentru pensionari, între câteva sute și chiar mii de lei pentru unii dintre aceștia. Astfel, 2024 se anunță a fi un an în care pensiile românilor vor cunoaște îmbunătățiri substanțiale.

În 2024, toți românii vor avea pensii mai mari datorită celor două procese. Fiecare român, datorită majorării de la 2 ianuarie, datorită faptului că valoarea punctului de pensie crește, va avea o pensie mai bună”, a explicat Simona Bucura Oprescu.   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net