Veste fantastică! Categoria de angajați care va beneficia de o creștere salarială de 1500 de lei, de la 1 ianuarie

Începând cu 1 ianuarie 2024, România va implementa o serie de majorări salariale cu impact semnificativ în mai multe domenii.

Angajații Caselor de Pensii vor primi bani mai mulți / foto: Pixabay
Angajații Caselor de Pensii vor primi bani mai mulți / foto: Pixabay

Anunțul oficial făcut de ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, și ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, în cadrul unei ședințe parlamentare comune, evidențiază o alocare de 15 miliarde de lei pentru ajustarea bugetului, traducându-se printr-o indexare de 13,8%.

Una dintre măsurile-cheie vizează majorarea salariilor pentru peste 4,6 milioane de pensionari. Această acțiune va aduce o creștere de 13,8% începând cu 1 ianuarie, urmată de o ajustare suplimentară la 1 septembrie.

Ca rezultat, pensia medie va crește de la 1.969 de lei la 2.857 de lei per persoană, asigurându-le beneficiarilor această certitudine a veniturilor.

Salarii mai mari pentru angajații Caselor de Pensii

Angajații din Casele Județene de Pensii din România vor beneficia de o creștere salarială semnificativă, în urma unor proteste susținute și negocieri cu guvernul. Această evoluție reprezintă un răspuns direct la nemulțumirile exprimate de către acești angajați în legătură cu disparitățile salariale dintre ei și colegii lor de la Casa Națională de Pensii Publice.

Premierul Marcel Ciolacu, împreună cu reprezentanții Blocului Național Sindical și ai angajaților din Casele de Pensii, au ajuns la o soluție conciliantă privind greva declanșată de acești angajați.

Protestele, care au avut loc la sfârșitul lui noiembrie în mai multe orașe din țară, au subliniat necesitatea unei alinieri salariale cu angajații de la nivel național.

Negocierile s-au soldat cu un acord de a alinia salariile angajaților din Casele Județene de Pensii la nivelul celor de la Casa Națională de Pensii Publice. Această aliniere va presupune creșteri salariale cuprinse între 330 și 1.500 de lei net pentru aproximativ 3.000 de angajați.

Implementarea acestor majorări salariale este planificată să aibă loc începând cu 1 ianuarie, prin intermediul unei ordonanțe de urgență.

Această măsură nu numai că va rezolva problema disparităților salariale, dar va contribui și la îmbunătățirea moralului și eficienței angajaților din sectorul administrării pensiilor.

Astfel, această decizie marchează un pas important în recunoașterea și valorizarea muncii angajaților din Casele Județene de Pensii, aliniindu-le remunerația cu standardele naționale și răspunzând astfel cerințelor lor justificate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net