Motivele pentru care tinerii din generația Z rămân fără job în doar câteva luni. Ce spun șefii lor?

În ultimii ani, Generația Z (născuți între 1997 și 2012) a început să intre în forța de muncă, dar parcursul lor profesional nu pare să fie unul lipsit de provocări. Mulți tineri se confruntă cu dificultăți la locul de muncă și, în consecință, sunt concediați după doar câteva luni. Conform unui nou raport, 6 din 10 angajatori au renunțat deja la o parte dintre angajații din Generația Z, pe care îi recrutaseră recent.

Concedieri. Foto: arhiva.
Concedieri. Foto: arhiva.

Ce spun șefii?

Raportul publicat de Intelligent.com, o platformă dedicată sprijinirii tinerilor profesioniști, a intervievat aproape 1.000 de lideri de companii din SUA. Rezultatele arată că majoritatea acestora sunt nemulțumiți de prestația noilor angajați din Generația Z. Trei sferturi dintre companiile chestionate au declarat că tinerii recrutați recent nu au fost la înălțimea așteptărilor.

Principalele motive pentru care acești tineri nu fac față sunt lipsa de motivație și inițiativă. Aproape 50% dintre liderii intervievați au indicat că acești factori sunt esențiali în decizia de a concedia tinerii angajați. Alte probleme semnalate sunt neprofesionalismul, lipsa de organizare și abilitățile de comunicare deficitare.

Nepregătiți pentru lumea muncii

Printre provocările pe care le întâmpină angajatorii în lucrul cu tinerii din Generația Z se numără întârzierea frecventă la locul de muncă și la întâlniri, codul vestimentar inadecvat și lipsa unui limbaj profesional adecvat. Mai mult de jumătate dintre managerii de angajare consideră că proaspeții absolvenți nu sunt suficient de pregătiți pentru a face față cerințelor locului de muncă, iar peste 20% afirmă că aceștia nu pot gestiona volumul de muncă.

Deși multe universități și licee au început să recunoască aceste deficiențe și să pregătească tinerii pentru viața profesională, provocările rămân. De exemplu, Universitatea de Stat din Michigan oferă cursuri care îi învață pe studenți cum să gestioneze conversațiile profesionale, iar unele licee din Londra testează un program extins de 12 ore pe zi, pentru a-i obișnui pe elevi cu rigorile vieții adulte.

Când au fost întrebați ce ar îmbunătăți performanța tinerilor din Generația Z, angajatorii au subliniat importanța unei atitudini pozitive și a inițiativei. Potrivit lui Huy Nguyen, consilier șef la Intelligent, tinerii profesioniști ar trebui să observe și să înțeleagă cultura organizațională a companiei în care lucrează. Acest lucru îi va ajuta să se adapteze mai ușor și să stabilească interacțiuni constructive cu colegii.

Nguyen recomandă tinerilor să pună întrebări bine gândite, să caute constant feedback și să își arate motivația pentru dezvoltare personală. De asemenea, construirea unei reputații de încredere prin respectarea termenelor limită și oferirea de voluntariat pentru proiecte adiționale poate avea un impact semnificativ asupra carierei lor.

Atitudinea bate diploma

Această idee este susținută și de mari lideri din afaceri. De exemplu, CEO-ul Amazon, Andy Jassy, a subliniat recent că o mare parte din succesul unui tânăr lucrător la început de carieră depinde de atitudinea lui. De asemenea, fondatorul Virgin, Richard Branson, a încurajat în mod repetat tinerii să învețe din „școala vieții”, iar Mark Zuckerberg, directorul general al Meta, a afirmat că personalitatea și talentul brut sunt mai importante decât acreditările academice.

Pentru tinerii din Generația Z, cheia succesului la locul de muncă nu constă doar în abilități tehnice sau calificări academice, ci și în atitudinea pe care o adoptă. O mentalitate pozitivă, inițiativa și dorința de a învăța și de a se adapta sunt factori care pot transforma rapid un tânăr angajat într-un membru valoros al echipei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry la Wellchild, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
femeie bani jpg
ceausescu congres jpg
valuri de 10 metri frutuna pe mare jpeg
negi jpeg
sosea norvegia  jpg
control aeroport UK jpg
durere de cap jpg
elena mateescu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net