Noi locuri de muncă în România! Se deschide o fabrică importantă

Grupul belgian Sonaca, un gigant în industria aerospațială globală, a anunțat o investiție semnificativă de 38 milioane de euro într-o nouă fabrică. Aceasta se va deschide în România și se vor căuta 160 de angajați. Fabrica va deveni operațională în vara anului 2025.

Se caută angajați la o nouă fabrică din România Foto: Shutterstock
Se caută angajați la o nouă fabrică din România Foto: Shutterstock

Construirea unei noi fabrici în Cluj 

Grupul belgian Sonaca, unul dintre liderii mondiali în dezvoltarea și producția de componente de structură pentru industria aerospațială, își extinde activitatea în România prin investiția de 38 de milioane de euro în construirea unei noi fabrici. 

Această facilitate de producție va sprijini contractul, recent, încheiat cu Airbus pentru produsele A321 și va contribui la dezvoltarea portofoliului de produse A320. Noua fabrică, programată să devină operațională în vara anului 2025, va fi amplasată în localitatea Moldovenești, din județul Cluj.

Se vor căuta 160 de locuri de muncă 

Sonaca a obținut trei contracte majore de la Airbus vara trecută, consolidându-și poziția ca unul dintre cei mai importanți furnizori de componente pentru industria aerospațială. Ministrul Economiei, Ștefan Radu Oprea, a confirmat interesul Sonaca pentru extinderea producției în România în urma unei vizite la sediul companiei aeronautice din Bruxelles.

Investiția de 38 de milioane de euro va conduce la finalizarea clădirii până la sfârșitul anului 2024, urmată de instalarea echipamentelor în primul semestru al anului 2025 și demararea producției până în vara anului 2025. Această inițiativă va crea în total 160 de locuri de muncă.

Perspective de viitor

Noua unitate de producție va avea un rol crucial în producerea flapsurilor interioare pentru Airbus A321 XLR (Extra Long Range) și va contribui semnificativ la volumul de producție a componentelor primare ale slaturilor pentru A320. Mai mult, Sonaca se poziționează ca unul dintre puținii producători din Europa capabili să ofere tratamente speciale de suprafață pentru componentele din aluminiu ale aripilor de avion, deschizând astfel drumul către noi programe și colaborări în industria aerospațială.

Pe lângă angajamentele deja stabilite, Sonaca explorează noi orizonturi, inclusiv posibilitatea de a produce componente pentru avioanele de luptă F-35 ale Lockheed Martin și pentru taxiul aerian electric autonom Wisk Aero, dezvoltat în parteneriat cu Boeing și Kitty Hawk. Aceste discuții evidențiază ambiția Sonaca de a se plasa în avangarda inovației în industria aerospațială.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
tunelul daniela jpg
vreme furtuna png
image
actualitate.net
image
actualitate.net