O fabrică unică în România, care după Revoluție avea un profit imens, este în faliment. A fost scoasă la licitație

Fabrica unică din România, cunoscută sub numele de Sanevit Arad, care în trecut era unul dintre principalii producători de seringi de unică folosință, a intrat într-o perioadă de stagnare și, în cele din urmă, în faliment.

Licitația fabricii Sanevit va avea loc pe 10 aprilie 2024 / foto: aradon
Licitația fabricii Sanevit va avea loc pe 10 aprilie 2024 / foto: aradon

Aceasta a fost o forță dominantă în anii '90, când funcționa la capacitate maximă, livrând sute de milioane de seringi și ace medicale anual.

Au trecut 10 ani de când Sanevit Arad nu a mai produs nimic

Cu toate acestea, de-a lungul ultimului deceniu, fabrica nu a mai produs nimic și a rămas nefuncțională. Datoriile acumulate în această perioadă se ridică la aproximativ 8,4 milioane de lei, punând în pericol viabilitatea sa financiară.

Fabrica, împreună cu terenul său de 30.245 de metri pătrați și clădirile asociate, este acum în proces de licitație publică, cu un preț de pornire de 1.685.000 de euro.

Ministerul Economiei deține această fabrică, iar de-a lungul timpului au fost încercări repetate de privatizare fără succes.

Licitația va avea loc pe 10 aprilie 2024, la ora 14.00, la sediul lichidatorului judiciar din Arad. Potențialii cumpărători sunt invitați să participe la licitație, cu condiția să se prezinte cu documentele necesare și cu o garanție de participare echivalentă cu 10% din prețul de pornire, fără TVA inclus, până pe 9 aprilie, ora 14.00.

Fabrica producea foarte mult în anii `90

În decursul anilor 1990, fabrica din Arad specializată în producția de seringi era de neegalat, având o capacitate de fabricație remarcabilă, cu o producție anuală ce ajungea între 160 și 200 de milioane de seringi, alături de 520 de milioane de ace medicale. Cu toate acestea, chiar și în acea perioadă de glorie, nu a reușit niciodată să funcționeze la mai mult de 30% din capacitatea sa maximă.

Începând cu anul 2013, fabrica Sanevit și-a oprit complet producția, rămânând inertă de atunci și acumulând în această perioadă datorii considerabile în valoare de aproximativ 8,4 milioane de lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net