Ne fac plajă artificială între blocuri
Insula de la Lacul Morii va deveni cea mai mare plajă artificială din România. Este proiectul gândit de primarul sectorului 6, Gabriel Mutu, care promite să transforme zona aflată între blocuri într-un loc modern, unde bucureştenii să vină să se relaxeze pe timp de vară. Lucrările vor începe la primăvară.
Insula de la Lacul Morii, denumită Însula Îngerilor,dar şi digul, care acum sunt în paragină, vor căpăta o faţă nouă. Cu o investiţie de 11 milioane de lei, insula, de aproape 33.000 mp, se va transforma în cea mai mare plajă artificială din România, cu zone de sport şi restaurante. Este proiectul ambiţios al edilului de la sectorul 6, care vrea să profite de amenajarea făcută de Nicoale Ceauşescu, în 1986, şi să o modernizeze.
„Dorim să amenajăm cea mai mare plajă artificială din România unde toată lumea să aibă acces gratuit. Sunt foarte multe persoane care nu îşi permit să plătească 50 de lei intrarea la ştrand şi am spus să le oferim această alternativă. Va fi o plajă artificială cu nisip unde vor fi mici bazine, ca să te răcoreşti şi nişte duşuri. În lac nu se poate face baie fiindcă reprezintă rezerva strategică de apă a Bucureştiului. Acolo sunt curenţi foarte puternici”, explica Gabriel Mutu în vara lui 2017.
El spunea atunci că totul va fi gata în 2018, dar iată că acum a revenit cu proiectul. Pe 28 ianuarie îl va dezbate cu localnicii la sediul primăriei şi spune că în primăvară va demara lucrările. Pe lângă insulă, şi zona de promenadă urmează să fie reabilitată. Aceasta înconjoară lacul şi va avea o lungime de 2 km şi o lăţime de 6,5 metri.
”Se va reface pavajul, cu sistem iluminat, coşuri de gunoi, bănci şi două piste, una de alergat şi una pentru biciclete. Vor fi cele mai lungi piste din oraş. Sunt în jur de 4 km dus/4 km întors”, a explicat Mutu. Modernizarea digului va costa 17 milioane de lei. În total, vorbim despre o investiţie care se ridică la 28 de milioane de lei. Chiar dacă de zeci de ani nu s-a mai băgat un leu în zonă, oamenii vin vară de vară ca să facă plajă pe iarbă sau pe vechile pontoane, să facă sport şi să se plimbe până după lăsarea întunericului.