Negocieri eșuate între sindicaliști și conducere. Marți nu vor circula toate autobuzele

Ultima actualizare:

Luni, 24 ianuarie, protestul angajaţilor STB a ajuns în cea de-a cincea zi, dar spre seară se semnalase prima revenire la normal. Linia 104 a fost în efectiv complet pe traseu. Discuțiile târzii, dintre sindicaliști și conducerea companiei, nu au avut însă o finalitate fericită pentru bucureșteni. Marți nu vor ieși toate autobuzele pe traseu.

greva stb dosar penal jpg

Luni, în jurul orei 19.00, autobuzele circulau normal pe ruta 104, fiind prima linie care "a spart" greva STB, intrată luni în cea de-a cincea zi. Click! are și primele imagini cu șoferii care deservesc traseul 104, la muncă. 

Autobuzele 104 circulau normal luni seara. Foto: Adrian Popescu
Autobuzele 104 circulau normal luni seara. Foto: Adrian Popescu

STB a dat anunț că angajează șoferi de autobuz

Directorul general al STB, Adrian Criţ, a anunţat, luni, că s-a demarat procedura de angajare de şoferi de autobuz, selecţia urmând să fie mai atentă. ”Nu ne mai permitem să fim captivi unor angajaţi care au căzut pradă manipulării sindicatului reprezentativ”, a anunţat directorul general. Acesta a precizat că au fost formulate plângeri penale pentru cei care au declanşat greva, iar societatea este în imposibilitatea de a plăti salariile. Criţ afirmă că, pentru fiecare zi de grevă, s-au pierdut 4,8 milioane de lei pe zi. Tot mai mulți șoferi și-au făcut curaj și și-au spus nemulțumirile la linia de telefon specială, 0800.800.868. Click! a aflat că până în prezent s-au adunat aproximativ 60 de reclamații privind intimidările liderilor sindicali la adresa șoferilor și vatmanilor.

marți traficul NU va fi reluat complet

Directorul STB Adrian Criţ a declarat luni seara, la emisiunea Talk News, de la Profit TV, că îi aşteaptă pe reprezentanţii sindicatului reprezentativ al transportatorilor la discuţii, în cursul serii, la Primăria Generală, cu CA-ul companiei, până acum, Vasile Petrariu refuzând orice fel de dialog cu conducerea STB. Potrivit lui Criţ, tendinţa de revenire a şoferilor pe trasee este una crescătoare, ajungând luni la 35%, însă a precizat că nu ştie dacă marţi se va relua traficul normal pe mijloacele de transport în comun din Capitală. Directorul STB a ţinut să precizeze că nu va demisiona şi nu va ceda şantajului acestui sindicat.

Discuțiile de luni seara, dintre sindicaliști și conducere nu au avut însă o finalitate favorabilă pentru bucureșteni. Un reprezentant al Consiliului de Administraţie al STB a anunţat, luni seară, că nu s-a ajuns la un consens în urma discuţiilor cu sindicaliştii, reiterând că, potrivit contractului de muncă, sindicatele nu pot solicita demiterea directorului general. "Se poate considera că nu am ajuns la un consens, am transmis sindicatului că va fi făcută o evaluare a performanţelor directorului general şi a societăţii în baza unor criterii foarte bine stabilite", a afirmat el, făcând apel la toţi angajaţii societăţii să reia lucrul cât se poate de repede.

     Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
marcel ciolacu si gabriela firea. foto mediafax
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net