Negocieri e╚Öuate ├«ntre sindicali╚Öti ╚Öi conducere. Mar╚Ťi nu vor circula toate autobuzele

24 ianuarie 2022

Luni, 24 ianuarie, protestul angaja┼úilor STB a ajuns ├«n cea de-a cincea zi, dar spre sear─â se semnalase prima revenire la normal. Linia 104 a fost ├«n efectiv complet pe traseu. Discu╚Ťiile t├órzii, dintre sindicali╚Öti ╚Öi conducerea companiei, nu au avut ├«ns─â o finalitate fericit─â pentru bucure╚Öteni. Mar╚Ťi nu vor ie╚Öi toate autobuzele pe traseu.

greva stb dosar penal jpg

Luni, ├«n jurul orei 19.00, autobuzele circulau normal pe ruta 104, fiind prima linie care "a spart" greva STB, intrat─â luni ├«n cea de-a cincea zi. Click! are ╚Öi primele imagini cu ╚Öoferii care deservesc traseul 104, la munc─â. 

image
Autobuzele 104 circulau normal luni seara. Foto: Adrian Popescu

STB a dat anun╚Ť c─â angajeaz─â ╚Öoferi de autobuz

Directorul general al STB, Adrian Cri┼ú, a anun┼úat, luni, c─â s-a demarat procedura de angajare de ┼čoferi de autobuz, selec┼úia urm├ónd s─â fie mai atent─â. ÔÇŁNu ne mai permitem s─â fim captivi unor angaja┼úi care au c─âzut prad─â manipul─ârii sindicatului reprezentativÔÇŁ, a anun┼úat directorul general. Acesta a precizat c─â au fost formulate pl├óngeri penale pentru cei care au declan┼čat greva, iar societatea este ├«n imposibilitatea de a pl─âti salariile. Cri┼ú afirm─â c─â, pentru fiecare zi de grev─â, s-au pierdut 4,8 milioane de lei pe zi. Tot mai mul╚Ťi ╚Öoferi ╚Öi-au f─âcut curaj ╚Öi ╚Öi-au spus nemul╚Ťumirile la linia de telefon special─â, 0800.800.868. Click! a aflat c─â p├ón─â ├«n prezent s-au adunat aproximativ 60 de reclama╚Ťii privind intimid─ârile liderilor sindicali la adresa ╚Öoferilor ╚Öi vatmanilor.

mar╚Ťi traficul NU va fi reluat complet

Directorul STB Adrian Cri┼ú a declarat luni seara, la emisiunea Talk News, de la Profit TV, c─â ├«i a┼čteapt─â pe reprezentan┼úii sindicatului reprezentativ al transportatorilor la discu┼úii, ├«n cursul serii, la Prim─âria General─â, cu CA-ul companiei, p├ón─â acum, Vasile Petrariu refuz├ónd orice fel de dialog cu conducerea STB. Potrivit lui Cri┼ú, tendin┼úa de revenire a ┼čoferilor pe trasee este una cresc─âtoare, ajung├ónd luni la 35%, ├«ns─â a precizat c─â nu ┼čtie dac─â mar┼úi se va relua traficul normal pe mijloacele de transport ├«n comun din Capital─â. Directorul STB a ┼úinut s─â precizeze c─â nu va demisiona ┼či nu va ceda ┼čantajului acestui sindicat.

Discu╚Ťiile de luni seara, dintre sindicali╚Öti ╚Öi conducere nu au avut ├«ns─â o finalitate favorabil─â pentru bucure╚Öteni. Un reprezentant al Consiliului de Administra┼úie al STB a anun┼úat, luni sear─â, c─â nu s-a ajuns la un consens ├«n urma discu┼úiilor cu sindicali┼čtii, reiter├ónd c─â, potrivit contractului de munc─â, sindicatele nu pot solicita demiterea directorului general. "Se poate considera c─â nu am ajuns la un consens, am transmis sindicatului c─â va fi f─âcut─â o evaluare a performan┼úelor directorului general ┼či a societ─â┼úii ├«n baza unor criterii foarte bine stabilite", a afirmat el, f─âc├ónd apel la to┼úi angaja┼úii societ─â┼úii s─â reia lucrul c├ót se poate de repede.

     Pute┼úi urm─âri ┼čtirile Click! ┼či pe Google News! 

irina tanase 13 jpg
andre JPG
anamaria prodan portret 0 jpeg
Pensionari din România jpg
00032 jpg
banica vicoveanca jpeg
crbl  2 (2) jpg
salariu copy jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
4 carmen iohannis rochie scumpa 3 jpg jpeg
Charles 1 INQUAM Photos Octav Ganea jpeg
bone ferenc criminal bihor motiv crima 770454 webp
telefon jpeg
shaorma jpeg
Pensionari din România jpg