Negocieri e╚Öuate ├«ntre sindicali╚Öti ╚Öi conducere. Mar╚Ťi nu vor circula toate autobuzele

24 ianuarie 2022

Luni, 24 ianuarie, protestul angaja┼úilor STB a ajuns ├«n cea de-a cincea zi, dar spre sear─â se semnalase prima revenire la normal. Linia 104 a fost ├«n efectiv complet pe traseu. Discu╚Ťiile t├órzii, dintre sindicali╚Öti ╚Öi conducerea companiei, nu au avut ├«ns─â o finalitate fericit─â pentru bucure╚Öteni. Mar╚Ťi nu vor ie╚Öi toate autobuzele pe traseu.

greva stb dosar penal jpg

Luni, ├«n jurul orei 19.00, autobuzele circulau normal pe ruta 104, fiind prima linie care "a spart" greva STB, intrat─â luni ├«n cea de-a cincea zi. Click! are ╚Öi primele imagini cu ╚Öoferii care deservesc traseul 104, la munc─â. 

image
Autobuzele 104 circulau normal luni seara. Foto: Adrian Popescu

STB a dat anun╚Ť c─â angajeaz─â ╚Öoferi de autobuz

Directorul general al STB, Adrian Cri┼ú, a anun┼úat, luni, c─â s-a demarat procedura de angajare de ┼čoferi de autobuz, selec┼úia urm├ónd s─â fie mai atent─â. ÔÇŁNu ne mai permitem s─â fim captivi unor angaja┼úi care au c─âzut prad─â manipul─ârii sindicatului reprezentativÔÇŁ, a anun┼úat directorul general. Acesta a precizat c─â au fost formulate pl├óngeri penale pentru cei care au declan┼čat greva, iar societatea este ├«n imposibilitatea de a pl─âti salariile. Cri┼ú afirm─â c─â, pentru fiecare zi de grev─â, s-au pierdut 4,8 milioane de lei pe zi. Tot mai mul╚Ťi ╚Öoferi ╚Öi-au f─âcut curaj ╚Öi ╚Öi-au spus nemul╚Ťumirile la linia de telefon special─â, 0800.800.868. Click! a aflat c─â p├ón─â ├«n prezent s-au adunat aproximativ 60 de reclama╚Ťii privind intimid─ârile liderilor sindicali la adresa ╚Öoferilor ╚Öi vatmanilor.

mar╚Ťi traficul NU va fi reluat complet

Directorul STB Adrian Cri┼ú a declarat luni seara, la emisiunea Talk News, de la Profit TV, c─â ├«i a┼čteapt─â pe reprezentan┼úii sindicatului reprezentativ al transportatorilor la discu┼úii, ├«n cursul serii, la Prim─âria General─â, cu CA-ul companiei, p├ón─â acum, Vasile Petrariu refuz├ónd orice fel de dialog cu conducerea STB. Potrivit lui Cri┼ú, tendin┼úa de revenire a ┼čoferilor pe trasee este una cresc─âtoare, ajung├ónd luni la 35%, ├«ns─â a precizat c─â nu ┼čtie dac─â mar┼úi se va relua traficul normal pe mijloacele de transport ├«n comun din Capital─â. Directorul STB a ┼úinut s─â precizeze c─â nu va demisiona ┼či nu va ceda ┼čantajului acestui sindicat.

Discu╚Ťiile de luni seara, dintre sindicali╚Öti ╚Öi conducere nu au avut ├«ns─â o finalitate favorabil─â pentru bucure╚Öteni. Un reprezentant al Consiliului de Administra┼úie al STB a anun┼úat, luni sear─â, c─â nu s-a ajuns la un consens ├«n urma discu┼úiilor cu sindicali┼čtii, reiter├ónd c─â, potrivit contractului de munc─â, sindicatele nu pot solicita demiterea directorului general. "Se poate considera c─â nu am ajuns la un consens, am transmis sindicatului c─â va fi f─âcut─â o evaluare a performan┼úelor directorului general ┼či a societ─â┼úii ├«n baza unor criterii foarte bine stabilite", a afirmat el, f─âc├ónd apel la to┼úi angaja┼úii societ─â┼úii s─â reia lucrul c├ót se poate de repede.

     Pute┼úi urm─âri ┼čtirile Click! ┼či pe Google News! 

cub pepe png
kourtney kardashian travis barker (1) jpg
andrei stefanescu iubita3 png
sharon stone afp (2) jpg
cub delia png
fuego iubita2 png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
salvamari 0 jpeg
Experţi în armamentul nuclear: Putin recurge la ameninţarea nucleară pentru a evita intervenţia directă a NATO în Ucraina jpeg
FotoJet (4) jpg
masini electrice jpeg
monkeys g12b54201d 1920 jpg
copii portofel restituit png