Nicolae Ciucă, anunț important pentru românii cu pensii mai mici de 3000 de lei: „Este foarte bine că lămurim acest subiect”

Ultima actualizare:

Într-o apariție în emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3 CNN, Nicolae Ciucă, fostul premier și actual membru PNL, a adus în atenție o propunere importantă pentru pensionarii români. Partidul Național Liberal a propus creșterea pragului de impozitare a pensiilor de la 2.000 la 3.000 de lei, inițiativă menită să sprijine persoanele aflate în această categorie financiară.

Pensie. Foto: arhiva.
Pensie. Foto: arhiva.

Se dorește neimpozitarea pensiilor până la 3.000 de lei

Ciucă a subliniat că în coaliția de guvernare s-a discutat despre această inițiativă legislativă, care a trecut tacit de Senat și vizează neimpozitarea pensiilor până la suma de 3.000 de lei. El a evidențiat că această măsură ar acoperi aproximativ un milion de beneficiari cu pensii între 2.000 și 3.000 lei.

"Este foarte bine că lămurim acest subiect. Am avut o întâlnire de coaliţie şi la întâlnirea de coaliţie unul dintre subiectele discutate a fost cel legat de iniţiative legislative pentru sesiunea parlamentară care începe poimâine, pe 1 februarie. Între aceste iniţiative este o iniţiativă a parlamentarilor liberali care a trecut tacit de Senat şi vizează neimpozitarea pensiilor până la 3.000 lei", a declarat Ciucă.

Impactul financiar al acestei măsuri a fost evaluat la aproximativ 152 de milioane de lei lunar. În condițiile în care resursele financiare vor fi disponibile, această propunere ar reprezenta un sprijin semnificativ pentru pensionarii cu venituri cuprinse între 2.000 și 3.000 lei.

Cum se întâmplă lucrurile în prezent

Până în prezent, doar pensiile sub 2.000 de lei beneficiază de scutire de impozit. Însă, din cauza indexării cu 13,5%, mulți pensionari au depășit acest prag și sunt acum obligați să plătească impozit. Propunerea PNL vine ca o încercare de a aduce un beneficiu suplimentar acestei categorii de pensionari.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, susține ideea de eliminare a impozitării pentru pensiile mici și solicită ministrului de Finanțe să prezinte soluții pentru a recupera posibilele venituri care ar lipsi bugetului de stat. Acest demers este văzut ca un efort al guvernului de a sprijini veniturile populației și de a aduce beneficii suplimentare pensionarilor cu venituri mai mici.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
Fundătura Ponorului  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) JPG
Bani castig FOTO Shutterstock jpg
cimitir animale jpg
pensie jpeg
cuie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net