A revenit iarna în România. Ninge în mijlocul lunii aprilie în Apuseni. La Vlădeasa și Dealu Negru s-a așternut deja un strat de zăpadă

Ultima actualizare:

În mijlocul lunii aprilie, iarna și-a făcut simțită prezența în Munții Apuseni, aducând cu sine peisaje desprinse parcă din povești. Ninge abundent la Arieșeni, în Alba, iar la Vlădeasa și Dealu Negru, județul Cluj, s-a așternut deja un strat de zăpadă, transformând regiunea într-un adevărat paradis alb.

Zăpadă Apuseni. Foto: arhiva.
Zăpadă Apuseni. Foto: arhiva.

Val de ploi și vijelii s-a abătut asupra întregii țări

Schimbările bruște de vreme i-au surprins mulți, fiind nevoiți să treacă de la condiții de vară la ninsori și temperaturi sub normele primăverii.

În Apuseni au revenit ninsorile. Ninge ca în povești, la Arieșeni, în timp ce la Vlădeasa şi Dealu Negru s-a așternut deja strat de zăpadă. 

Odată cu revenirea iernii, un val de ploi și vijelii s-a abătut asupra întregii țări, temperaturile scăzând brusc cu până la 15 grade în mai multe regiuni.

ANM a emis o avertizare de cod galben de vreme severă

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de cod galben de vreme severă, valabilă până în această după-amiază, cu precizarea că fenomenele meteorologice extreme se vor menține și în zilele următoare. În regiunile vestice și centrale, precum și în zonele montane, se anunță ploi torențiale, vânt puternic și izolat vijelii și grindină.

Ce indică prognoza meteo pentru următoarele zile

Prognoza meteo pentru zilele următoare indică o răcire semnificativă a vremii, cu precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare la altitudini de peste 1500 de metri. Temperaturile maxime vor fi în scădere, iar vântul va sufla cu intensificări temporare, în special în sud și est.

Cum va fi vremea în Capitală

În București, vremea va fi instabilă, cu cer înnorat și perioade de averse după orele amiezii, însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului. Temperaturile vor cunoaște o ușoară scădere, iar valorile termice vor fi mai coborâte decât în mod obișnuit pentru această perioadă a anului.

Cu toate acestea, previziunile meteorologice nu descurajează spiritul optimist al locuitorilor din zonele afectate. Iarna tardivă aduce un farmec aparte, transformând peisajele și oferind oportunități unice de bucurie și contemplare în mijlocul naturii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
autostrada a13 jpg
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
orasul dintre doua tari jpg
ayrton senna 30 ani de la moartea lui jpg
image png
439200637 840468834788027 9054120070225781105 n jpg
familie fericita in natura jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net