Noi schimbări importante pentru pensionari. Marius Budăi explică ce se va întâmpla cu pensiile oamenilor

Noi schimbări importante pe care pensionarii din țara noastră trebuie să le cunoască! Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, a explicat motivul pentru care un articol controversat din legea pensiilor a fost eliminat. Acesta stârnise deja îngrijorare printre cei care ar fi fost afectați de acesta.

Ce se întâmplă cu pensiile românilor
Ce se întâmplă cu pensiile românilor

Potrivit informațiilor oferite de către cei de la Antena 3 CNN, documentul referitor la normele de aplicare a noii legi a pensiilor deja a stârnit controverse în rândul pensionarilor. Mai precis, ar fi fost vorba despre articolul despre recalcularea pensiilor și care menționează faptul că în situația în care rezultă un cuantum al pensiei mai mic decât cel aflat deja în plată, se acordă cuantumul și numărul de puncte rezultate după recalculare.

Documentul a stârnit imediat controverse printre români, care au început să se teamă că există posibilitatea de a primi o pensie mai mică, în urma recalculării. Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, a fost întrebat despre această situație și a oferit explicații.

Schimbări importante pentru pensionari

Marius Budăi a explicat că nu va scădea nicio pensie în România. De asemenea, fostul ministru al Muncii a mai spus că Articolul 111 a fost eliminat, pentru a nu crea confuzie cu Articolul 125, alineatul 2.

„În urma recalculării nu scade nicio pensie. Pentru cetăţenii care nu ştiu, normele de acte sunt acele acte emise de ministere în urma aprobării unei legi în Parlament. Sunt acte normative care prevăd, cu exemple clare, ceea ce se va întâmpla și foaia de parcurs următoare în vederea aplicării unei legi.

De menționat este că normele acestea sunt publicate în transparență decizionale. Asta este rolul dezbaterii, transparența decizională. Nu exista niciun risc de scădere a unei pensii, pentru că avem foarte, foarte clar în lege articolul 144, alineatul 6 care ne spune foarte clar că nu, nu va scădea pensia”, a menționat acesta, potrivit sursei citate. Marius Budăi a mai menționat că recalcularea pensiilor merge mai departe, iar Guvernul dorește ca legea pensiilor să intre în vigoare la timp.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net