O categorie de români poate primi 1330 de lei de la stat. Vezi dacă și tu poți beneficia de această sumă

Ultima actualizare:

Statul român oferă subvenții consistente fermierilor care se implică în creșterea și îngrijirea animalelor, iar una dintre cele mai avantajoase subvenții este destinată celor care cresc bivoli. Această inițiativă se concentrează pe îmbunătățirea condițiilor de creștere a acestor animale și pe obținerea unor produse de calitate, cum ar fi laptele de bivoliță.

Bani. Foto: arhivă.
Bani. Foto: arhivă.

Detalii despre subvenții

Prin Planul Național Strategic, fermierii pot beneficia de subvenții care se ridică la 70,24 euro/UVM pentru a evita mulsul traumatic și pentru a asigura bunăstarea ugerului. De asemenea, se acordă și 38,46 euro/UVM pentru sănătatea ongloanelor și 22,13 euro/UVM pentru îmbunătățirea condițiilor de odihnă ale animalelor.

Condiții pentru primirea subvențiilor

Pentru a primi aceste subvenții, fermierii trebuie să îndeplinească anumite criterii legate de bunăstarea animalelor. De exemplu, pot beneficia de 1.330 de lei de la stat dacă animalele sunt ținute în spații generoase și în condiții optime. Subvențiile sunt acordate și pentru creșterea spațiului disponibil alocat fiecărui animal cu cel puțin 15%.

Beneficii ale consumului de lapte de bivoliță

Nutriționiștii evidențiază beneficiile consumului de lapte de bivoliță, care este bogat în calciu și poate oferi o protecție puternică împotriva bolilor cardiovasculare. De asemenea, carnea de bivol este considerată o opțiune sănătoasă, având un conținut scăzut de colesterol și o textură mai slabă decât alte tipuri de carne, cum ar fi carnea de pasăre.

Cu toate acestea, deși produsele derivate din creșterea bivolilor sunt valoroase din punct de vedere nutrițional, consumatorii români par să le evite. Este important să evidențiem beneficiile acestor produse pentru a încuraja consumul local și a sprijini fermierii români care investesc în creșterea animalelor în condiții optime. Subvențiile oferite de stat reprezintă un stimulent esențial pentru dezvoltarea sectorului agricol și pentru promovarea unei agriculturi durabile și responsabile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net