O categorie de români urmează să plătească impozit de 70%, în loc de 16%! Ce măsură au pregătit autoritățile

O categorie de români urmează să aibă încasările taxate cu 70%, din această vară! Măsura pregătit de ANAF urmează să fie pusă în aplicare în curând, iar în acest moment, impozitul pe care acești români îl plătesc este de numai 16%.

O categorie de români va plăti impozite de 70% / foto: Pixabay
O categorie de români va plăti impozite de 70% / foto: Pixabay

Mai precis, este vorba despre românii care nu reușesc să își justifice veniturile. ANAF intenționează să crească masiv impozitul plătit de acestea, de la 16%, valoarea din acest moment, până la 70%, începând chiar din această vară. Majorarea impozitului urmează să fie pusă în aplicare chiar de luna viitoare, de la 1 iulie.

Astfel, persoanele care nu pot să își justifice veniturile urmează să rămână doar cu 30% din acești bani, după ce se va modifica cota de impozitare. Această măsură urmează să intre în vigoare odată cu 1 iulie, fiind aplicată pentru deciziile de impunere emise de organele fiscale începând chiar cu această dată. Astfel, autoritățile nu vor mai ține cont de momentul la care au fost obținute veniturile, ori de cel de la care a început controlul asupra persoanei respective.

Categoria de români care va plăti impozit de 70%

Astfel, până la data de 1 iulie, atunci când va intra în vigoare noua măsură, românii au oportunitatea de a declara veniturile pe care le au, iar apoi, desigur, de a plăti obligațiile fiscale aferente acestora. Astfel, vor evita riscul de a fi încadrați în categoria de risc fiscal, ce poate însemna o cotă de impozitare majorată, cât și obligațiile fiscale asociate acesteia.

De asemenea, ANAF a dorit să mai clarifice și faptul că surse de fonduri cum ar fi darurile de nuntă, ori cele de botez, nu vor fi supuse acestei noi măsuri, deoarece sunt considerate a fi venituri neimpozabile.

Cu toate acestea, în încercarea de a stârpi evaziunea fiscală, autoritățile au decis să introducă această nouă cotă de impozitare. Se estimează că evaziunea fiscală ar reprezenta aproximativ 8% – 10% din PIB-ul României. Mai precis, ar fi vorba despre o sumă de peste 30 de miliarde, care nu intră în bugetul țării.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
familie  foto   Shutterstock jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net