O escroacă deghizată în măicuță a câștigat 60.000 de euro, la Ploiești!

Ai dat vreodată nas în nas, în mediul virtual, cu o măicuță „miraculoasă”, numită Filofteia? Ei bine, individa nu avea nici o legătură cu biserica, ci cerșea bani, într-un mod inventiv.

maicuta falsa anunt internet 0 jpeg
Escroaca deghizată în măicuță a strâns zeci de mii de euro

Așa zisa măicuță, Cristina Ghiocel, pe numele real, s-a lansat pe internet, susținută de presupusul „stareț Victor Mantu”, de la o mănăstire din Urlați. Propăvăduitori ai minunilor alimentate de harul divin, cei doi au reușit să înșele destul de mulți naivi, transmite Adevărul.

Zeci de mii de euro strânși de la persoane disperate și naive

Au reușit să strângă de la aceștia suficient de mulți bani încât să își cumpere un apartament cu două camere sau o mașină de lux! Mai precis, 60.000 de euro.

Cei doi vânau persoane cu diverse probleme, disperați să găsească o soluție miraculoasă. Astfel, Filofteia și Victor Mantu, pe numele lor de scenă, promiteau vindecări sau ameliorarea relațiilor cu persoane rău intenționate.

Escrocii se prezentau ca fiind experți în magie albă, iar victimele erau atrase într-un joc, în urma căruia le erau ceruți din ce în ce mai mulți bani. Discuțiile erau purtate la telefon, iar escrocii ajungeau, chiar, să își amenințe victimele, oricum chinuite de probleme.

Citește și: Nu e banc! Un giurgiuvean a vrut să fure 1 milion de euro și s-a ales cu 4 beri

N-o să mai fiţi bine niciodată. Jur că nu mă mai apropii de lucrare şi-atunci o să vezi ce ţi se-ntâmplă. Vă bateţi joc de casa domnului să ştiţi, dacă luni nu trimiteţi bani.

Am toate datele dumneavoastră şi pozele. N-o să mai fiţi bine niciodată pentru bani care vi pun... Acum intru în lucrare”, este doar un exemplu de discuție manipulatoare purtată de individa deghizată în măicuță cu una dintre victime.

„Politica” lor presupunea faptul că atunci când nu mai sunt plătiți, răul se va întoarce înzecit împotriva „clienților” deja năpăstuiți. Escroaca deghizată în măicuță începea cu o taxă de 100 de euro și ajungea să solicite sume obscene.

Cum reușeau să manipuleze victimele

Ca să câștige încrederea și, totodată, să impună o stare de teamă voctimelor, falsa măicuță îi întreba pe aceștia dacă au început să simtă „amorţeli” până în vârful unghiei de la picior, dacă aud zgomote prin casă noaptea, dacă au stări de rău sau ameţeli.

Unii clienți ajungeau să dea crezare și recunoşteau că parcă aud noaptea mobila prin casă cum trosneşte, parcă le-a şi amorţit mâna puţin, parcă nu se mai simt atât de rău ca în ziua precedentă.

Până la urmă, una dintre victime a reclamat întreaga înșelătorie la Poliție și așa au ajuns escrocii să fie judecaţi pentru înşelăciune. Pe parcursul procesului, „părintele stareţ” a murit, iar procesul în ceea ce-l priveşte a încetat.

Citește și: Atenție, șaormari! Ucis din cauza maionezei din sandwich, la Subway

A rămas să răspundă în faţa instanţei doar falsa măicuță Ghiocel, care a fost condamnată de Judecătoria Ploieşti la închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii, la bibliotecă sau la hipodrom.

Instanţa a decis însă să pună sechestru pe casa individei pentru ca victimele sale să-şi poată recupera banii.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!       

FotoJet jpg
Reghe, botez Liam jpg
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
Anamaria Prodan jpg
ferentz iohannis  jpg
simley si marius jpeg
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
Cea mai importantă persoană din viața mea mp4 thumbnail png
Dacia 500 Lastun FOTO RAR Vaslui (3) jpg
Roger Waters,  fondatorul Pink  Floyd, a cântat  în faţa a 50 000  de spectatori jpeg
image
image
image
image
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
calendar ortodox 2021 26 septembrie sf neagoie basarab png
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
foto1 jpeg
1231 jpg
palatul patriarhiei foto basilica (5) jpg