O greșeală l-a îmbogățit pe un bărbat cu 2 milioane de lei. Și-a luat două mașini de lux și... o condamnare definitivă
Primirea unei sume de bani din senin te poate duce în spatele gratiilor. Asta a fost și cazul unui administrator al unei firme din Capitală, care a fost condamnat definitiv la doi ani și o lună de închisoare, deoarece a refuzat să-i restituie unui companii partenere suma de două milioane de lei, transferați în contul său din greșeală.
Așadar, Curtea de Apel din Timișoara a pronunțat sentința dosarului în care Marian Răducu, administrator al unei firmei din București, alături de Eugen Plopeanu au fost trimiși în judecată pentru însușirea bunului ajuns din eroare la făptuitor, tăinuire și fals.
Vezi și Ea este «regina poșetelor de lux»! Geantă de sute de mii de dolari și un șifonier cât un apartament
Aventura celor două persoane a început în anul 2015, când au încheiat un contract de subantrepriză alături de o companie de construcții din Timișoara, având ca obiect executarea de lucrări de alimentare cu apă și rețele de canalizare în localitățile Albota și Mosoaia, iar prețul final al contractului a depășit suma de 180.000 lei.
O greșeală care l-a îmbogățit pe bărbat
Totuși, la un moment dat, în urma plății mai multor facturi, secretara firmei de construcții din Timișoara a dorit să-i achite firmei administrate de către Marian Răducu o factură în valoare de 8.000 de lei. În final, în contul său a ajuns suma de 2.016.985 lei.
După ce și-a dat seama de grava greșeală pe care a făcut-o, secretara firmei de construcții din Timișoara a luat legătura direct cu Marian Răducu, explicându-i situația și rugându-l să restituie suma achitată în plus. Ca răspuns, bărbatul i-a transmis că nu are cunoștință despre eroare efectuată și a asigurat-o pe secretară că va achita suma în plus.
„Înainte de terminarea programului de lucru, în data de 21.06.2016, martora a încercat din nou să ia legătura cu inculpatul, însă acesta avea telefonul închis. În cursul zilei de 22.06.2016, martora a încercat din nou să ia legătura cu inculpatul, însă telefonul acestuia era în continuare închis, trimiţând inculpatului şi mesaje, atât prin aplicaţia whatsapp, cât şi SMS, fără a prim vreun răspuns”, se arată în rechizitoriu.
Citește tot articolul pe Adevărul.ro
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro
Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram