Incendiu în pasajul Unirii. Mașină, cuprinsă de flăcări, cu un copil înăuntru. Traficul e blocat

Ultima actualizare:

Un incendiu a cuprins, marţi, 18 octombrie, un autoturism, în Pasajul Unirii din Bucureşti,  la o oră de vârf, tunelul fiind blocat de mașini. În autoturismul cuprins de flăcări erau trei adulți și un copil. Aproximativ 100 de persoane au fost surprinse, în pasaj, la momentul izbucnirii incendiului.

UPDATE 12.00 Epava mașinii calcinate a fost ridicată din tunel, însă traficul este, în continuare oprit prin pasaj. Se așteaptă curățarea adecvată a carosabilului și vor fi efectuate verificări amănunțite ale integrității elementelor care ar fi putut fi afectate de incendiu.

Este vorba despre panourile decorative și instalațiile electrice, din pasajul Unirii.

Din fericire, nu există victime umane

Au fost înregistrate degajări mari de fum, transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov. Accidentul grav s-a produs la câteva luni de la redeschiderea pasajului, trecut prin lucrări de reabilitare. 

Pompierii intervin cu mai multe autospeciale. Până în prezent nu au fost semnalate victime, dar imaginile de la fața locului arată mari degajări de fum și oameni care ies pe jos din pasaj, transmite Adevărul.

Citește și: Pasajul Unirii, din București, blocat, din nou! Un camion a pulverizat bariera metalică de la intrare

„A fost incendiu în Pasajul Unirii. Am stat aproximativ 20 de minute. Ne-au pus să dăm cu spatele, să evacuăm. Polițiștii au oprit traficul și am ieșit cu spatele”, a afirmat un martor. 

La fața locului au venit 8 autospeciale de stingere și 5 mașini SMURD.  Conform ISU, au fost evacuate toate persoanele din tunel. În pasaj au rămas doar forțele de intervenție. Pe de altă parte, șeful DSU Raed Arafat a declarat că mașina de pompieri nu a intrat în pasaj pentru că aceasta este procedura, din cauza fumului. 

Vezi și: Pasajul Unirii din Bucureşti, inundat în urma furtunii

Arafat a anunțat că toți oamenii au fost evacuați, iar în tunel sunt circa 20 de mașini. Incendiul a fost stins, iar accesul proprietarilor mașinilor va fi permis imediat ce pompierii vor consideră că situația nu mai ridică niciun pericol.

Traficul rutier din zona centrului Capitalei, un coșmar, înainte de prânz. Foto: Waze
Traficul rutier din zona centrului Capitalei, un coșmar, înainte de prânz. Foto: Waze

Încă de la redeschidere, pasajul Unirii a fost blocat în câteva rânduri, mai mulți șoferi care nu au respectat regimul de înălțime impus distrugând barierele metalice instalate în punctele de ascces. Recent, o mșină de transport a rămas blocată, deși avea înălțimea corespunzătoare, aducând din nou în discuție respectarea cotelor din interiorul pasajului.

Nu rata nici: Adio liniște! Ce se întâmplă pe ”frontul” din Pasajul Unirii

În trecut, după o asfaltare, distanța dintre carosabil și tavanul pasajului Unirii fusese redusă și, în ciuda regimului de înălțime indicat la intrare, cota nu mai era respectată, transformând tunelul într-o capcană pentru vehiculele înalte.

De departe, accidentul petrecut marți este cel mai grav incident petrecut în pasajul Unirii.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net