Au început lucrările la Pasajul Unirii, din București. Cum e traficul Capitalei

Pasajul Unirii, din București, intră într-o nouă etapă de reabilitare structurală, la 35 de ani de la inugurarea, din iunie 1987.

stanga
dreapta
image
image
image
image
image

Sursa: Inquam Photos/ Octav_Ganea

Astfel, luni 20 iunie, echipele de muncitori au ├«nceput ├«n for╚Ť─â ziua, lucr├ónd la cel mai lung pasaj subteran rutier, din Capital─â. Traficul a fost deviat exclusiv pe benzile rutiere de la suprafa╚Ť─â, deci operatorii utilajelor nu vor ├«nt├ómpina dificult─â╚Ťi.

Ultima reabilitare, în 2009

Tunelul a fost ÔÇ×inundatÔÇŁ de praf destul de rapid, ├«ntruc├ót, prima etap─â impune eliminarea finisajelor anterioare, montate, tot ├«n iunie, dar ├«n 2009, c├ónd pasajul a mai trecut printr-o reabilitare, care a ╚Ťinut tot trei luni.

Lucr─ârile din 2022 vor dura p├ón─â la toamn─â. Acest interval este cel mai potrivit, deoarece ╚Öcolile sunt ├«n vacan╚Ť─â ╚Öi ├«ncepe sezonul concediilor, Bucure╚Ötiul fiind, a╚Öadar, mai liber.

Cite╚Öte ╚Öi: C├ónd ├«ncep lucr─ârile la Pasajul Unirii? Traficul va fi afectat 3 luni de zile

De aceea, este posibil ca traficul s─â nu fie afectat at├ót de mult, cum s-ar fi ├«nt├ómplat ├«n alt─â perioad─â a anului. Luni, 20 iunie, la orele pr├ónzului, pe harta interactiv─â a aplica╚Ťiei Waze, ├«n care ╚Öoferii transmit date despre traficul rutier, zona centrului Capitalei era ro╚Öie, semn c─â traficul era destul de aglomerat.

image
Traficul era ușor aglomerat luni, 20 iunie, la orele prânzului. Sursa: Captură Waze

Totuși, din rapoartele șoferilor a reieșit că se circula încet, fără să fie înregistrate blocaje.

ÔÇ×Depunem toate eforturile s─â finaliz─âm p├ón─â la data de 1 septembrie, astfel ├«nc├ót deranjul pe care-l cre─âm s─â fie redus la minim. Sut necesare m─âsuri de punere ├«n siguran╚Ť─â a plafonului acestui pasaj, pentru a evita c─âderea buc─â╚Ťilor de tencuial─â peste ma╚ÖiniÔÇŁ, declara Daniel B─âlu╚Ť─â, primarul Sectorului 4 al Bucure╚Ötiului, ├«n perioada premerg─âtoare lucr─ârilor.

Capcanele pasajului din centru

Actualul constructor contractat de Prim─âria Sectorului 4 ar trebui s─â rezolve ╚Öi o alt─â problem─â a pasajului, legat─â de distan╚Ťa dintre carosabil ╚Öi plafonul tunelului. Cu ceva timp ├«n urm─â, ╚Öoferul unui camion s-a trezit c─â vehiculul s─âu a r─âmas blocat ├«n pasaj. Acesta a accelerat u╚Öor, ╚Öi a deteriorat caroseria, dar ╚Öi plafonul pasajului.

Mul╚Ťi s-au gr─âbit s─â ├«l acuze c─â nu a respectat regimul de ├«n─âl╚Ťime impus. Doar c─â, ma╚Öina sa ar fi trebuit s─â ├«ncap─â. Din ancheta realizat─â atunci a reie╚Öit c─â ├«n pasaj fusese turnat un strat de asfalt, distan╚Ťa dintre carosabil ╚Öi plafon fiind redus─â.

Pasajul Unirii, un proiect complex de infrastructur─â

├Äntr-adev─âr, dac─â securitatea impus─â de integritatea structural─â a oric─ârui pasaj este vital─â, ├«n cazul tunelului din centrul Bucure╚Ötiului situa╚Ťia este mult mai sensibil─â.

Pasajul Unirii, de 900 de metri lungime, cu 600 de metri de tunel acoperit a fost realizat ├«n 34 de zile, ├«n 1987. Pasajul marcheaz─â punctul de intersec╚Ťie a mai multor tuneluri: canalul de captare a r├óului D├ómbovi╚Ťa, tunelul magistralei M2 a metroului ╚Öi caseta de colectare a reziduurilor care face leg─âtura cu sta╚Ťia de epurare din estul ora╚Öului.

Cite╚Öte ╚Öi: Reac╚Ťia lui Nicu╚Öor Dan, dup─â ce a fost filmat travers├ónd neregulamentar

Dispunerea este urm─âtoarea: pasajul rutier aflat, acum ├«n reabilitare, canalul de captare a r├óului, caseta cu reziduuri ╚Öi tunelul metroului. O dispunere similar─â exist─â ╚Öi ├«n vestul ╚Öi centrul Pie╚Ťei Unirii(n.r. zona parcului ╚Öi a f├ónt├ónilor arteziene), ├«ntre sta╚Ťiile de metrou Unirii 1 ╚Öi Unirii 2, unde traficul este desf─â╚Öurat, exclusiv, la suprafa╚Ť─â.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

1 brigitte pastrama jpg jpeg
bote bal contesa JPG
carmen iohannis presidency.ro
2 tom cruise nicole kidman profimedia 0137494228 jpg jpeg
andrei balan webp
anca pandrea 1 jpeg
image png
Katie Washbourne jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
image png
FotoJet (1) jpg
image png
lamaie jpg
calendar ortodox 2021 4 iulie sfantul ierarh andrei criteanul arhiepiscopul cretei png
canicula