Au început lucrările la Pasajul Unirii, din București. Cum e traficul Capitalei

Pasajul Unirii, din București, intră într-o nouă etapă de reabilitare structurală, la 35 de ani de la inugurarea, din iunie 1987.

stanga
dreapta
image
image
image
image
image

Sursa: Inquam Photos/ Octav_Ganea

Astfel, luni 20 iunie, echipele de muncitori au ├«nceput ├«n for╚Ť─â ziua, lucr├ónd la cel mai lung pasaj subteran rutier, din Capital─â. Traficul a fost deviat exclusiv pe benzile rutiere de la suprafa╚Ť─â, deci operatorii utilajelor nu vor ├«nt├ómpina dificult─â╚Ťi.

Ultima reabilitare, în 2009

Tunelul a fost ÔÇ×inundatÔÇŁ de praf destul de rapid, ├«ntruc├ót, prima etap─â impune eliminarea finisajelor anterioare, montate, tot ├«n iunie, dar ├«n 2009, c├ónd pasajul a mai trecut printr-o reabilitare, care a ╚Ťinut tot trei luni.

Lucr─ârile din 2022 vor dura p├ón─â la toamn─â. Acest interval este cel mai potrivit, deoarece ╚Öcolile sunt ├«n vacan╚Ť─â ╚Öi ├«ncepe sezonul concediilor, Bucure╚Ötiul fiind, a╚Öadar, mai liber.

Citește și: Când încep lucrările la Pasajul Unirii? Traficul va fi afectat 3 luni de zile

De aceea, este posibil ca traficul s─â nu fie afectat at├ót de mult, cum s-ar fi ├«nt├ómplat ├«n alt─â perioad─â a anului. Luni, 20 iunie, la orele pr├ónzului, pe harta interactiv─â a aplica╚Ťiei Waze, ├«n care ╚Öoferii transmit date despre traficul rutier, zona centrului Capitalei era ro╚Öie, semn c─â traficul era destul de aglomerat.

image
Traficul era ușor aglomerat luni, 20 iunie, la orele prânzului. Sursa: Captură Waze

Totuși, din rapoartele șoferilor a reieșit că se circula încet, fără să fie înregistrate blocaje.

ÔÇ×Depunem toate eforturile s─â finaliz─âm p├ón─â la data de 1 septembrie, astfel ├«nc├ót deranjul pe care-l cre─âm s─â fie redus la minim. Sut necesare m─âsuri de punere ├«n siguran╚Ť─â a plafonului acestui pasaj, pentru a evita c─âderea buc─â╚Ťilor de tencuial─â peste ma╚ÖiniÔÇŁ, declara Daniel B─âlu╚Ť─â, primarul Sectorului 4 al Bucure╚Ötiului, ├«n perioada premerg─âtoare lucr─ârilor.

Capcanele pasajului din centru

Actualul constructor contractat de Prim─âria Sectorului 4 ar trebui s─â rezolve ╚Öi o alt─â problem─â a pasajului, legat─â de distan╚Ťa dintre carosabil ╚Öi plafonul tunelului. Cu ceva timp ├«n urm─â, ╚Öoferul unui camion s-a trezit c─â vehiculul s─âu a r─âmas blocat ├«n pasaj. Acesta a accelerat u╚Öor, ╚Öi a deteriorat caroseria, dar ╚Öi plafonul pasajului.

Mul╚Ťi s-au gr─âbit s─â ├«l acuze c─â nu a respectat regimul de ├«n─âl╚Ťime impus. Doar c─â, ma╚Öina sa ar fi trebuit s─â ├«ncap─â. Din ancheta realizat─â atunci a reie╚Öit c─â ├«n pasaj fusese turnat un strat de asfalt, distan╚Ťa dintre carosabil ╚Öi plafon fiind redus─â.

Pasajul Unirii, un proiect complex de infrastructur─â

├Äntr-adev─âr, dac─â securitatea impus─â de integritatea structural─â a oric─ârui pasaj este vital─â, ├«n cazul tunelului din centrul Bucure╚Ötiului situa╚Ťia este mult mai sensibil─â.

Pasajul Unirii, de 900 de metri lungime, cu 600 de metri de tunel acoperit a fost realizat ├«n 34 de zile, ├«n 1987. Pasajul marcheaz─â punctul de intersec╚Ťie a mai multor tuneluri: canalul de captare a r├óului D├ómbovi╚Ťa, tunelul magistralei M2 a metroului ╚Öi caseta de colectare a reziduurilor care face leg─âtura cu sta╚Ťia de epurare din estul ora╚Öului.

Cite╚Öte ╚Öi:┬áReac╚Ťia lui Nicu╚Öor Dan, dup─â ce a fost filmat travers├ónd neregulamentar

Dispunerea este urm─âtoarea: pasajul rutier aflat, acum ├«n reabilitare, canalul de captare a r├óului, caseta cu reziduuri ╚Öi tunelul metroului. O dispunere similar─â exist─â ╚Öi ├«n vestul ╚Öi centrul Pie╚Ťei Unirii(n.r. zona parcului ╚Öi a f├ónt├ónilor arteziene), ├«ntre sta╚Ťiile de metrou Unirii 1 ╚Öi Unirii 2, unde traficul este desf─â╚Öurat, exclusiv, la suprafa╚Ť─â.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa┬ápont@click.ro!

Captura╠ć de ecran din 2022 08 10 la 07 07 12 png
angela gheorghiu cezar ouatu jpeg
bia khalifa jpeg
olivia newton john matt lattanzi webp
catalin botezatu blonda misterioasa untold 2022 2 jpg
ramona badescu jpeg
Tate  jpg
index (1) webp
image
image
image
image
nicolae alina romaniei binder jpg
image png
mire si mireasa cu verighete freepick jpg
summer well 2019 jpeg
index (19) webp
Tate  jpg