Când încep lucrările la Pasajul Unirii? Traficul va fi afectat 3 luni de zile

Ultima actualizare:

A fost anunțată data când se va închide Pasajul Unirii. Lucrările de consolidare vor dura circa 3 luni, iar traficul din Capitală va fi dat și mai rău peste cap.

Încep lucrările la Pasajul Unirii din Capitală
Încep lucrările la Pasajul Unirii din Capitală

Lucrările de refacere a pasajului rutier de la Piaţa Unirii vor începe în jurul datei de 20 iunie, „adică după ce școlile și grădinițele își închid activitatea”, a anunţat primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, joi, într-o conferinţă de presă.

„Depunem toate eforturile - şi sunt convins că vom reuşi acest lucru - să finalizăm până la data de 1 septembrie, astfel încât deranjul pe care-l creăm să fie redus la minim şi să profităm de perioada verii, în care traficul este uşor redus în Bucureşti.

(...)Estimăm că vom opri circulaţia undeva în jurul datei de 20 iunie, astfel încât pe parcursul verii, până la începerea şcolii, să putem realiza integral aceste măsuri de punere în siguranţă", a declarat Daniel Băluţă, citat de Agerpres.

Lucrările la Pasajul Unirii vor începe pe 20 iunie și se vor termina „până când va începe noul an școlar”

Zilnic, 60.000 de mii de mașini traverseză Pasajul Unirii. Din păcate, pasajul se află într-o stare avansată de degradare și prezintă deficiențe serioase la structura de rezistență. Primarul Sectorului 4 a precizat că aceaste reparații demarate în „regim de urgență” reprezintă cea mai amplă lucrare de acest fel implementată în ultimii 50 de ani în București.

„Trebuie luate măsuri de punere în siguranță a plafonului acestui pasaj, pentru a evita căderea bucăților de tencuială peste mașini”, a precizat edilul.

În plus, pe lângă activitățile specifice de consolidare, va fi separat fluxul de circulație pentru motocicliști de cel rutier și se va monta și un sistem de ventilație al pasajului, astfel încât aerul închis de aici să nu mai afecteze sănătatea oamenilor, a transmis Daniel Băluță.

În paralel cu lucrările de la Pasajul Unirii se face expertiza și la Planșeul Unirii, podul ce acoperă albia râului Dâmbovița. Potrivit experților, acesta are, de asemenea, nevoie urgentă de intervenții asupra structurii de rezistență. Expertiza va dura în jur de 12-18 luni.

Pasajul Unirii este un punct vital al traficului din București. El a fost construit în anii 1986-1987. Are o lungime de aproximativ 800 de metri și două benzi de circulaţie pe fiecare sens.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Hotel Ambasador Bucuresti FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net