Restricții de circulație pe A1 București-Pitești. Ce se întâmplă și cât vor dura

Ultima actualizare:

Atenție șoferi! Sunt restricţii de circulaţie pe Autostrada Bucureşti-Piteşti A1 de la kilometru 110 până la kilometrul 116. Măsura este impusă până pe data de 3 iunie, pentur lucrări de reparații la mai multe poduri care au devenit un pericol pentru circulația mașinilor 

Restricțiile pe A1 încep la kilometrul 110, sensul spre Pitești. Foto: curier.ro
Restricțiile pe A1 încep la kilometrul 110, sensul spre Pitești. Foto: curier.ro

Autoritățile anunță că restricțiile au fost impuse pentru refacerea rosturile de dilatație la mai multe poduri peste A 1 București-Pitești, fiind afectat sensul de mers către Piteşti. În urma lucrărilor, circulația rutieră este închisă și deviată pe sensul de mers către București. 

Ce au anunțat despre lucrări reprezentanții IPJ Argeș 

 ”Circulatia autovehiculelor urmează să fie închisă și deviată pe calea 2(nr. contrasens), pentru efectuarea de lucrări de reparație – înlocuire rosturi de dilatație la podurile situate la km 110+760, km 111+800, km 114+800, km 115+250.  

(…)Punerea în practică a restricțiilor începe cu demontarea parapetului metalic median, în zona km 110+560 și în zona km 115+910, activitate ce implică restricționarea circulației, în intervalul 13:00-19:00, pe calea 1 (sensul de deplasare spre Pitești), banda 2, pe câte un segment cu lungimea de 160m, cu semnalizare corespunzatoare.  

Astfel, în perioada desfășurării lucrărilor, prin semnalizare și marcaje rutiere, se va realiza transferul traficului rutier, începând cu km 110+560m, de la calea 1 (sensul de deplasare spre Pitești) către calea 2 (sensul de deplasare spre București), pentru a face posibile lucrările de reparație, traficul revenind pe calea 1 la km.115+910m.  

Pentru prevenirea oricăror evenimente negative, polițiștii Biroului Poliție Autostrăzi – Autostrada A1, desfășoară acțiuni de informare a conducătorilor de autovehicule.” este anunţul IPJ Argeş preluat de curier.ro 

Recomandările polițiștilor rutieri pentru șoferi 

Pentru deplasarea în condiții de siguranță pe autostradă în condițiile restricțiilor, agenții rutieri au făcut mai multe recomandări șoferilor:  

-la pătrunderea pe autostradă, șoferii trebuie să se asigure, să cedeze trecerea autovehiculelor care circulă pe prima bandă a autostrăzii și să nu afecteze, în niciun fel, circulația acestora. 

-șoferii nu au voie să circule, oprească sau staționeze pe banda de urgență a autostrăzii, cu excepția unor situații speciale, clar stipulate de Codul Rutier

- conducătorii de autovehicule sunt obligați să folosească și în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă. 

-în cazul în care circulația se desfășoară pe două sau mai multe benzi pe sens, acestea se folosesc de către conducătorii de vehicule în funcție de intensitatea traficului și viteza de deplasare, existând obligația de a reveni pe prima bandă, ori de câte ori acest lucru este posibil. 

-în situația în care schimbați banda de deplasare, este necesar să semnalizați intenția dumneavoastră și să vă asigurați din timp, că din spate nu circulă alte autovehicule. 

-ieșirea de pe autostradă se poate face numai prin locurile destinate acestui scop. Dacă nu v-ați încadrat corespunzător pentru a părăsi în condiții de siguranță autostrada, este obligatoriu să conduceți până la următoarea ieșire. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net