O nouă grevă amenință să paralizeze România. Se va întâmpla pe 26 iunie

După ce autoritățile de abia au reușit să ajungă la un compromis cu sindicatele din educație, punând capăt grevei care a paralizat școlile din întreaga țară, un nou protest amenință să dea peste cap instituțiile statului. De data aceasta, membrii Sindicatului Național Meridian, din cadrul Trezoreriilor din București, anunță că vor intra în grevă japoneză săptămâna viitoare.

După protestul din educație, o nouă grevă este așteptată săptămâna viitoare
După protestul din educație, o nouă grevă este așteptată săptămâna viitoare

După ce greva din sistemul educațional a paralizat învățământul din întreaga țară, ajungându-se în situația în care închiderea mediilor elevilor, cât și examenele de la final de an, au fost în pericol, un nou protest a apărut la orizont. Se pare că autoritățile nu reușesc să respire liniștite după încheierea grevei profesorilor, deoarece angajații din cadrul Trezoreriei, cât și a Administrațiilor Fiscale amenință cu greva japoneză. Potrivit informațiilor oferite de către cei de la Digi 24, protestul va avea loc luni (26 iunie), însă activitatea trezoreriilor nu va fi afectată.

Sindicatul Național Meridian a precizat că greva va avea loc doar în Capitală, iar angajații trezoreriilor vor purta o banderolă albă. Angajații Administrațiilor fiscale ale sectoarelor municipiului București vor lua și ei parte la acest protest. Alături de cei de la Sindicatul Național Meridian vor fi membrii Sindicatului Național Solidaritatea, nemulțumiți de salariile oferite, cât și de condițiile de muncă.

Angajații vor intra în grevă japoneză

Motivul principal de nemulțumire al sindicatelor este nivelul de salarizare, care este situat la un nivel extrem de mic. Potrivit acestora, grila de salarizare, stabilită pentru toți angajații din sistemul bugetar are valori între 1 și 12, iar salariații Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), se situează la un coeficient de numai 2,63. Pe lângă nivelul scăzut al plății oferite, sindicatele reclamă și faptul că nu beneficiază de plata zilelor de weekend și a sărbătorilor legale pe care le lucrează.

În privința condițiilor de muncă, sindicaliștii reclamă starea extrem de precară a clădirilor în care lucrează. Potrivit acestora, datorită lipsei de fonduri alocate, în unele locuri nu sunt asigurate nici măcar condițiile minime de curățenie. Iar calculatoarele și imprimantele folosite sunt, de asemena, învechite.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 florin piersic png png
image
image
image
image
image
image
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
geto daci jpg
semnare jpg
jais flight shutterstock jpg
Biserica Greaca Braila  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net