O nouă lege a fost adoptată de Camera Deputaților. Amenzile sunt uriașe

Camera Deputaților a adoptat marți un nou proiect de lege pe care românii trebuie să îl cunoască, dacă nu vor să se trezească cu o amendă dintr-un motiv extrem de banal. Mai precis, minorilor le va fi interzis să mai achiziționeze băuturi energizante! Nu mai puțin de 238 de deputați au votat „pentru”, în timp ce o singură persoană a fost „împotrivă”, iar alți 12 deputați s-au abținut.

Noua lege adoptată de Camera Deputaților / foto: IStock
Noua lege adoptată de Camera Deputaților / foto: IStock

Potrivit informațiilor oferite de către cei de la Digi 24, noul proiect de lege adoptat de către Camera Deputaților are ca scop reglementarea comercializării băuturilor energizante (ce conțin diverse combinații de carbohidrați vitamine, minerale, cât și substanțe precum cafeină, sau taurină, care au ca scop stimularea sistemului nervos central), în incinta instituțiilor de învățământ, ori a instituțiilor de sănătate și a celor destinate protejării categoriilor de persoane defavorizate.

Amendamentul adoptat de către plen specifică faptul că inclusiv oferirea băuturilor energizante minorilor prin intermediul automatelor comerciale constituie o contravenție. Iar cei care vor încălca legea nu se vor lovi doar de o banală amendă simbolică, pe care o vor uita imediat ce o plătesc. Suma pe care vor trebui să o scoată din buzunar este una semnificativă, menită să descurajeze această practică.

Ce amendă riscă cei care încalcă legea

Mai precis, se pare că operatorii economici care încalcă această nouă lege adoptată de către Camera Deputaților vor fi nevoiți să plătească o amendă ce poate ajunge la valoarea de 30.000 de lei! Suma depinde și de gravitatea faptei, iar în situațiile în care această problemă se repetă, proiectul de lege mai prevede și o măsură mult mai drastică! Mai precis, este posibilă suspendarea activității localului public, însă numai pe o perioadă cuprinsă între 10 și 30 de zile.

În privința acestui proiect, Camera Deputaților este for decizional. La categoria băuturilor energizante sunt cuprinse băuturile ce conțin cel puțin doi, sau mai mulți compuși precum cafeină, taurină, guarana, cât și multe altele. Aceștia au ca efect stimularea sistemului nervos central.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net