Postare virală! Antrenoare de fitness din Ucraina, experiență copleșitoare într-o benzinărie: «Mi-au dat lacrimile»

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

O antrenoare de fitness refugiată din Ucraina a trecut printr-o întâmplare extrem de emoționantă într-o benzinărie din Brașov. Yulia Chernitskaya a povestit pe rețelele de socializare întreaga experiență, iar postarea ei a devenit virală. 

Postare virală! O antrenoare de fitness din Ucraina, experiență copleșitoare într-o benzinărie
Postare virală! O antrenoare de fitness din Ucraina, experiență copleșitoare într-o benzinărie

Yulia Chernitskaya este o antrenoare de fitness din Ucraina care a fugit din Odessa împreună cu cei patru copii ai ei, pentru a scăpa de ororile războiului. Femeia a găsit refugiu în România, mai exact în Brașov. Femeia a trecut printr-o întâmplare care a impresionat-o până la lacrimi, în timp ce se afla la o benzinărie din Moeciu. 

Yulia a dezvăluit că a fost abordată de un bărbat român, de aproximativ 65 de ani, care probabil îi văzuse plăcuța de înmatriculare cu Ucraina și nu a rămas deloc indiferent față de refugiată. 

Femeia a povestit că românul a întrebat-o dacă este din Ucraina, iar în momentul în care ea a mărturisit că într-adevăr este refugiată de război, bărbatul a făcut un gest copleșitor. 

Românul i-a oferit Yuliei două bacnote de 1.000 de lei și cu toate că femeia a refuzat inițial, bărbatul nu a vrut să primească înapoi banii.

Citește și Un soldat împușcat la Kiev a fugit din spital și s-a refugiat în România! Gestul disperat pentru a scăpa de război

Acești bani i-am primit de la un bărbat de 60-65 de ani într-o benzinărie, când am ieșit și mă îndreptam spre mașină, după ce achitasem la casă. M-a întrebat în română 'Ucraina?', 'Ucraina', i-am răspuns că da.

Probabil m-a așteptat când a văzut numărul de Ucraina. Și-a deschis portofelul, mi-a dat 100 de lei și a spus 'Slavă Ucrainei!'. Am început să plâng. Am refuzat să iau bani, mai ales că am văzut că avea o mașină veche. Însă el și-a deschis iar portofelul și mi-a mai dat 100 de lei, mi-a spus că sigur am nevoie.

Nu mi-am putut stăpâni lacrimile. Până la urmă, nici nu știe că am patru copii care mă așteaptă. Și bine că nu i-am spus, că sigur își golea portofelul. Am vrut să-l îmbrățișez, dar nu m-a lăsat. Dacă acest om îmi citește postarea trebuie să știe că a ajutat o mamă a patru copii.

Am stat în tăcere în mașină, mi-am șters lacrimile și nu puteam înțelege. Așa ceva?!”, a scris Yulia Chernitskaya.

Refugiații ucraineni au primit ajutor din partea statului român

Din momentul izbucnirii războiului, pe 24 februarie 2022, peste un milion de ucraineni și-au părăsit țara pentru a se salva din calea războiului. Majoritatea refugiaților au trecut granița către țările vecine, România, Polonia sau Republica Moldova. 

Citește și Câți bani va primi fiecare refugiat ucrainean care sosește în România. Anunțul premierului Nicolae Ciucă

În contextul unui război devastator care decimează în fiecare zi mii de civili ucraineni, guvernul României a dezvoltat un plan de integrare a refugiaților care ajung pe teritoriul țării noastre. Astfel, ucrainenii au dreptul de a se angaja pe o perioadă de trei ani și mulți dintre ei și-au găsit deja locuri de muncă. 

Ministrul Ciucă a anunțat că guvernul va aloca peste 200 de milioane de lei pentru ajutorarea ucrainenilor care s-au refugiat în România și încearcă să-și reclădească viața, după ce au pierdut totul. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 florin piersic png png
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net