20 de trucuri ca să cumperi mâncare cât mai ieftină

Ultima actualizare:

    Nu pleca la cumpărături flămând
Nu pleca la cumpărături flămând

Alimentele s-au scumpit, salariile noastre au rămas pe loc. Mai mult, de fiecare dată când mergem la magazin, cheltuim cu nemiluita dar nu cumpărăm mai nimic. Jurnaliştii de la Huffington Post ne dau 20 de trucuri pentru a economisi bani atunci când cumpărăm alimente.

Cumpără fructe de sezon. Fructele de sezon sunt întotdeauna mai ieftine decât cele care cresc şi se coc în alt anotimp sau decât cele exotice. Primăvara poţi cumpăra căpşune, cireşe, vara apar merele, piersicile, caisele, pepenii, toamna - perele, gutuile, strugurii. Dacă vei cumpăra struguri în luna martie, vei plăti mult mai mult.

Fă o listă. Gândeşte-te exact la ce anume vrei să găteşti şi fă o listă cu ingrediente. Când ajungi la magazin, cumpără doar alimentele care sunt notate pe listă. Nu mai lua nimic în plus!

Nu pleca la cumpărături flămând. Dacă pleci la supermarket flămând, eşti în stare să cumperi tot magazinul! Mănâncă înainte de a arunca cu banii în stânga şi-n dreapta fără motiv.

Cumpără de la firme mai puţin cunoscute. Uleiul de floarea soarelui este acelaşi, fie că îl cumperi de la o firmă cunoscută, fie de la una mai puţin cunoscută. Diferenţa de preţ însă îşi spune cuvântul, putând ajunge de la câţiva bani la chiar unul, doi lei.

Caută preţul cel mai mic! Află de unde să cumperi aceleaşi produse dar mai ieftin. Dacă vrei să iei carne, mergi la măcelăria din piaţă, nu la supermarket. De obicei, supermarketurile şi hypermarketurile practică preţuri mai mari decât magazinele mai mici, pe care le găseşti în piaţă.

Congelează corect alimentele! Dacă le vei congela corect, alimentele se vor păstra în condiţii optime pentru un timp îndelungat. Astfel, nu vei mai fi nevoită să mergi la cumpărături foarte des. De exemplu, când cumperi carne şi nu o consumi pe toată, înainte de a o introduce la congelator trebuie s-o porţionezi. Odată decongelate, aceste porţii trebuie consumate, în nici un caz recongelate.

Înainte de a pleca la cumpărături, vezi ce-ţi lipseşte din frigider. Este foarte important să ştii exact de ce anume ai nevoie şi să nu cumperi produse alimentare pe care deja le ai în frigider sau în cămară. Verifică dacă îţi trebuie ulei, legume, dacă ai sau nu pastă de tomate, ouă etc.

Informează-te! Trebuie să ştii exact în ce condiţii rezistă alimentele cât mai mult timp proaspete. De exemplu, ştiai că orezul alb rezistă mai mult timp decât cel brun? Dacă vei cunoaşte aceste mici detalii, atunci vei şti ce să cumperi şi cum să depozitezi alimentele în condiţii optime.

Nu cumpăra mâncare semipreparată. Mâncarea semipreparată costă mult mai mult, chiar dacă se pregăteşte rapid. De exemplu, cartofii deja tăiaţi, numai buni de pus la prăjit, costă mai mult decât dacă ai cumpăra tu un kilogram de cartofi pe care să-i pregăteşti singură.

Cumpără la vrac. Produsele care se vând la vrac sunt mult mai ieftine decât cele ambalate!

Verifică bonul fiscal. După ce ai terminat de cumpărat alimentele şi ai ieşit din magazin, verifică bonul fiscal. Astfel, vei vedea exact cât te-a costat fiecare produs în parte. Dacă ceva ţi se pare prea scump, data viitoare vei cumpăra din altă parte.

Nu cumpăra produse non-alimentare de la alimentară. Este vorba despre produse farmaceutice, de îngrijire corporală şi igienă, flori, decoraţiuni interioare etc care se vând în magazine ce comercializează, teoretic, doar produse alimentare.

Mergi la magazin mai rar, dar cumpără mai mult. Fă cumpărăturile o dată pe săptămână şi în cantitatea necesară pentru 7 zile. Vei cheltui mai puţin decât dacă te vei duce la magazin zilnic.

Depozitează corect alimentele. În acest fel, alimentele se vor păstra mai proaspete pentru o perioadă mai lungă de timp.

Foloseşte pungi de cumpărături reutilizabile. Astfel, nu vei fi nevoit să cumperi pungi pentru transportarea alimentelor acasă de fiecare dată când pleci la magazin. Ia cu tine o sacoşă reutilizabilă.

Vânează promoţiile şi discounturile. Caută produse alimentare care se vând cu discount sau la promoţie. Cumpără produse „2 în 1". De exemplu, o sticlă de suc poate veni la pachet cu una de apă minerală, la un preţ mai mic decât suma celor două, cumpărate separat.

Ce trebuie să mai ştii

Păstrează cupoanele de reducere. Sunt situaţii în care intri în posesia unor cupoane de reducere. Nu le arunca la gunoi, pe motiv că nu-ţi vor folosi niciodată! Păstrează-le în portofel pentru că nu vei şti când vei avea nevoie de ele!

Fă-ţi card de fidelitate. Multe hypermarket-uri oferă clienţilor carduri de fidelitate. Acestea te ajută să cumperi mai ieftin anumite produse sau, în funcţie de punctele pe care le-ai adunat în timp, ţi se oferă un discount.

Nu merge la magazin cu copiii. Copiii, mai ales cei mici, te vor face să cumperi peste măsură. Unii vor jucării, alţii dulciuri. Iar tu vei ceda rugăminţilor lor şi vei cheltui mai mult decât ţi-ai propus.

Cumpără produse al căror termen de valabilitate expiră peste câteva zile. Sunt mult mai ieftine, fiind vândute chiar şi la jumătate de preţ. Dacă ştii că le vei consuma până când expiră, atunci le poţi cumpăra liniştit. Alege fructe, legume, lactate dar nu carne şi produse pe bază de carne. Evită şi ouăle!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Placinta de branza de vaci  Sursa foto shutterstock 1323096947 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Prințesa Kate (1) jpg
rugaciune jpg
image png
yubari jpg
image png
carne oaie miel istock jpg
raceala jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net