Orașul din România de unde fug toți locuitorii. Cândva era superb și iubit de toată lumea, acum nimeni nu mai vrea să stea aici

Situat pe malul Dunării, în județul Dolj, orașul Bechet este un loc încărcat de istorie și tradiție. Acum însă a devenit orașul de unde fug toți locuitorii. Cândva era iubit de toată lumea și tare frumos, acum nimeni nu mai vrea să stea aici.

Orașul din România de unde fug toți locuitorii, Sursă FOTO: Escape Bar & Food
Orașul din România de unde fug toți locuitorii, Sursă FOTO: Escape Bar & Food

Orașul din România de unde fug toți locuitorii

Ca majoritatea orașelor mici din provincie Bechetul mai are puțin și se transformă într-un oraș fantomă. Majoritatea tinerilor pleacă în orașele mari, mânați de oportunitățile de muncă pe care le găsesc. Astăzi Bechetul a devenit un oraș mic, cu o populație îmbătrânită. Înainte însă era o destinația fantastică, mai ales pentru cei care veneau în vizită la Dunăre.

Bechetul oferă vizitatorilor mai multe obiective turistice interesante, însă prea puțini oameni sunt conștienți aceste locuri încărcate de istorie.

Biserica Sfântul Nicolae: Un lăcaș de cult impresionant, construit în stil tradițional românesc, care găzduiește icoane și fresce de o valoare artistică deosebită.

Ruinele Așezării Romane: Pentru pasionații de arheologie și istorie antică, ruinele așezării romane din Bechet oferă o oportunitate unică de a explora vestigiile unei civilizații străvechi.

Malul Dunării: Bechetul este situat pe malul Dunării, oferind peisaje pitorești și posibilități de relaxare pe malul fluviului. De asemenea, Dunărea oferă oportunități pentru pescuit și plimbări cu barca.

Istoria orașului Bechet

În zona orașului Bechet au fost descoperite vestigii ale unei așezări rurale romane datând din secolele II-III. Prima mențiune documentară a localității apare în anul 1247, într-un act emis de Béla al IV-lea, regele Ungariei, iar ulterior este consemnată în 1364 într-un hrisov semnat de domnitorul Vladislav I (Vlaicu). În timpul domniei lui Mircea cel Bătrân (1386-1418), Bechetul este menționat ca loc de comerț cu sare adusă de la Ocnele Mari și este amintit în documente din 1642 și 1718. În 1864, localitatea a fost declarată comună rurală, în 1873 a fost ridicată la rangul de comună urbană (oraș), dar mai târziu a redevenit comună. La 21 martie/2 aprilie 1877, Bechetul a fost atacat și jefuit de un detașament otoman, marcând începutul ostilităților din partea armatei turcești. La 26 aprilie/8 mai 1877, în urma bombardamentelor turcești, a fost instituită starea de război și în județul Dolj, precum și în alte județe de pe malul Dunării.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry Regele Charles Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
cos de cumparaturi jpeg
depression 2912424 1280 jpg
dive 225580 1280 jpg
detinut 610x425 png
foto1 chiajna jpg
zone 30 337681 1280 jpg
Kate Middleton Foto Profimedia (1) jpg
cutitnoumai jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net