Orașul unde sute de oameni au fost mușcați de câini maidanezi! Aproape 200 de victime sunt copii

Un cunoscut oraș din țara noastră se confruntă cu o situație alarmantă! Se pare că de la începutul anului 2022, nu mai puțin de 1.300 de oameni din Bacău au fost mușcați de câini maidanezi! Iar dintre aceștia, 639 de băcăuani au fost mușcați doar în primele 10 luni ale acestui an. Se pare că 185 de victime sunt copii.

Adăpostul Nicolae Bălceascu nu are îndeajuns de mulți angajați / foto: M.A.
Adăpostul Nicolae Bălceascu nu are îndeajuns de mulți angajați / foto: M.A.

Unul dintre cele cunoscute orașe din țara noastră se confruntă cu o problemă serioasă! Potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, se pare că de la începutul anului 2022, nu mai puțin de 1.300 de oameni din Bacău au fost mușcați de câini!

Dintre cele 1.300 de victime, de la începutul acestui an, nu mai puțin de 639 de băcăuani au fost mușcați de câini, în primele 10 luni din 2023. Mai mult decât atât, din păcate, nu mai puțin de 185 de victime sunt copii. Informațiile în privința acestei situații alarmante au fost puse la dispoziție de către Spitalul Județean de Urgență Bacău, care au administrat vaccinul antirabic, celor atacați de câini.

Sute de oameni mușcați de câini în Bacău

Printre victime, s-au numărat 193 de copii în anul 2022, iar în acest an, cel puțin până acum, deja au fost mușcați 185 de copii.

„Peste două treimi din victime sunt din municipiul Bacău, restul provenind din comunele limitrofe unde, de altfel, locuiesc mulți cetățeni mutați din oraş. Obiectivul nostru este acela de a-i proteja pe vârstnici şi copii de câinii comunitari agresivi, nu acela de a păzi câinii de cetățeni, cum poate îşi imaginează unii care văd lucrurile invers decât ar trebui ele să fie în realitate!”, a declarat prefectul Lucian Bogdănel.

Autoritățile doresc să mărească capacitatea Adăpostului de câini a municipiului Bacău, din comuna Nicolae Bălcescu. De asemenea, la adăpost este nevoie de mai mulți hingheri și îngrijitori de câini, posturi de care, din păcate, nu foarte lume este interesată. Datorită numărului mic de angajați, adăpostul nu poate găzdui îndeajuns de mulți câini maidanezi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și Harry, Foto Getty (2) jpg
image
image
image
image
image
image
mihaela bilic facebook jpg
stadion jpeg
240430 ukraine 98 woman mb 0911 8acfbf webp
cimitir ecologic1 jpg
zbor1 jpg
mona lisa gioconda leonardo da vinci foto afp jpg
eliza petrachescu captura video jpg
Jogging miscare sport exercitii FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net